Můj chytrý domov

Dřevo je v současnosti nepostradatelným materiálem ve stavebnictví, pouze v "arikhtektura", v počítačovém jazyce, je "zranitelnost". Dřevo, jak je dobře známo, se bojí dvou věcí - hnilobných a kůrovců (nezapočítávají požáry, ale to je již vyšší moc). Je téměř zbytečné pokoušet se prodloužit mládí starých, poškozených tabulek, takže první věc je o nových deskách, barech, denících.

První věc, kterou děláme s nově zakoupenými stavebními materiály ze dřeva, je správně vyschnout. Dokonce i na takových dobrých stavebních základech jako je Petrovich (na rozdíl od Stroyudachi), kde je dřevo uloženo pod střechou, bude stále "přirozená vlhkost". Proto pokud plánujete používat desky nebo desky na místech odpovědnosti (vlhké nebo otevřené slunci), nemusíte je uschnout. Nemohu přesně říct, kolik to je zapotřebí, ale já (přirozeným způsobem) se podařilo opravit podlahu 15x15 za měsíc (léto) zcela vysušené.

Jak sušit dřevo

Vysušení stromu se zdá být jednoduché. Ale pokud to přehnáte, - že deska, že dřevo bude kazit - "půjdou šroubovat". Aby nedošlo k poškození řeziva během sušení, musíte postupovat podle dvou jednoduchých pravidel:

  1. chránit dřevo před deštěm
  2. a ze slunce.

Z mého posledního faktoru byly mé rady a bary trpěly. Ochrana v obou případech je stejná - uzavřít s něčím, alespoň střechou. Ale zavřete ji nejen shora, ale také ze strany, aby sluneční paprsky nepronikly. Pak, při pomalém sušení (a ne smažení, jako v pekle v pánvi), dřevo se neroztrhne.

Vlastní ochrana dřeva

Řezané dřevo je tedy řádně vysušeno, což znamená, že jsou připraveny pro další stupeň přípravy na použití - ochrana před hnilobou (vlhkostí) a kůrovci. Udělejme dřevo věčné dohromady. To je skutečné!

Je známo, že sovětský průmysl vyvinul vhodné prostředky pro ochranu dřevěných výrobků. Pak jsem s nimi nebyl obeznámen, ale dozvěděl jsem se o nich později, když jsem se stal dospělým. Již při první opravě nadace (a následně při výměně podlah) jsem přemýšlel o tom, jak prodloužit životnost desek. Koneckonců, pokud se podíváte na fotku (nebo spíše na slovo), zjistíte, že záznamy, které sloužily 40 rokům jako podlahy a nebyly ošetřeny ničím, zničily ne tak vlhké, ale z kůrovců.

Při pohledu na tento problém jsem si koupil nějakou kompozici (5 l nádobu). Nepamatuju si jméno. Při zpracování se antiseptik na dřevo nezanechává žádné stopy (nezakrývalo žádnou barvu. Přesněji, stopa zůstala, ale průhledná - sotva viditelná). Ve skutečnosti je to nedostatek: koneckonců, barvivo je speciálně přidáno k tapetovému lepidlu "Methylan", aby se extrahovaly nezkažené oblasti. Obecně platí, že antiseptik úspěšně spotřeboval nádobu (bylo to dlouho v mém domě!), A další se rozhodl vzít si jiný. Tentokrát jsem narazil na antiseptik pod skromným jménem "HM-11".

Je to hnědá tekutina bez zápachu, také v plechovkách (každá 5 a 10 litrů). Zpočátku se nenápadně aplikuje (strom je jednoduše neomočkovaný), ale doslova po chvíli už je dobrovolně vstřebáván. Pokud potřebujete zvládnout nejen po stranách desky / Bruch / protokoly, ale také skončí (! A musí být provedeno moštu) - výstup je jednoduchý: nastavena vertikálně do vysoké kbelíku nebo jiné vhodné nádoby a necháme přes noc (méně je to možné, ale Nebude-li mít například důvěru v absolutní ochranu, ano, a kde se máš spěchat, když to uděláš sám pro sebe?) Pokud to dovolí šířka koše, zadej pár desek / latí / tyčí, aby se proces urychlil.

A jak chránit před hnijícími a kůrovci, řekněme 6-metrovou desku, bar, log? Také položte vědro vertikálně, pouze rozměry ztěžují práci v interiéru. a je lepší, abyste nezačali na ulici - déšť bude podle zákona znamenitost začínat, když spíte, nebo nejste doma (nebo prší, takže nechcete běžet, abyste schovali 6-ti metrůový protokol). Když jsem nalil základy a vyměnil podlahy, nebyly žádné potíže - a nebyly žádné podlaží, a dveře před oknem (do kterých vstoupily) mi umožnily instalovat diagonálně alespoň Eiffelovu věž. Pravda, musel jsem se docela potnout. Je to důležité! Šestimetrové řezivo je těžké a při první příležitosti vás rozdrtí s radostí. Dokonce i když se vám podařilo nastavit měřič délky svisle, může se snadno pohybovat ven! Proto jsem (výhoda bazénu byl vhodný) podpořil všechna tato hospodaření s vidlemi (dvě pro spolehlivost!). To lze vidět na horizontální fotografii.

Namočte přes noc a poté zvolte:

a) je-li známa přesná délka, jednoduše otočte druhý konec na antiseptikum;

b) je-li neznámý, odkládáme tento krok a nejdříve zjistíme jeho délku.

Všechno, dřevo je spolehlivě chráněno před vlhkostí (hnilobou) a kůrovci a je připraven k použití. Dále budete pravděpodobně chtít vědět, jaké zkušenosti s použitím ošetřeného (chráněného) dřeva a číst mé...

Antispetik XM-11 (recenze)

S tímto antiseptickým prostředím jsem zpracoval nejen zpoždění v suterénu, ale také jsem ho využil (běžel jsem po dobu delší než jeden rok, dostatečně na to, abych si vzpomněl) v mnohem agresivnějším prostředí: abych ochránil podlahy v koupelně. Zkušenosti s ročním použitím takových desek ošetřených pomocí XM11 ukázaly, že:

  • suché desky nejsou navlhčeny vodou (nebo spíše jsou navlhčeny - stejně se namočí, ale to dělají neochotně a mokrým způsobem se mokří.
  • podlaha vysuší rychleji než nezpracované.

Vedle podlahy ve vaně jsem jako vzdálený člověk (přesně líný) také ošetřil XM-11 s antiseptiky a lamelami, upevňoval střešní materiál na střeše koupelny a garáži. Imprese jsou nejpozoruhodnější. Po druhé, třetí zimě zůstávají latky jako nové (samozřejmě, pokud nezapomenete zpracovat konce).

Když jsem položil bednění na nasypání základů uvnitř domu, neměl jsem nic co dělat (nebo spíše, nevěřil ve výsledku) Vložím kleště do kbelíku XM11 po dobu 10 minut, což muselo být kobylováno k opravě bednění. Podlahy jsou vlhké (Bolohrad!). Bednění stál ve výši dvou týdnů (první - čekalo na plnění betonem, druhé - nechalo to tvrdší). Demontované, stakes (stále dobré) se rozhodly házet. Po nějaké době jsem viděl, že jejich spodní část, potopená v antiseptice po dobu 10 minut, vypadá dobře a je zbarvena v barvě chemického složení. To naznačuje, že i v tak krátkém čase se mu podařilo nasáknout do horních vrstev dřeva. Bravo!

chránit dřevo před vlhkostí (hnilobou) a kůrovci a tím opakovaně prodlužovat jeho životnost je docela realistický!

Mohu reagovat pouze na antiseptikum XM-11 jen s nejlepším slovem a nevidím potřebu zkusit nic jiného. Nebo se možná mýlím - víte lépe lék?

Sušicí olej - alternativa nebo doplnění antiseptiku

Sušení dřeva je také vynikající ochranou dřeva. Může být použita jak namísto, tak spolu s antiseptikem. V druhém případě nejprve necháme KhM11 úplně vyschnout, pak jako obvykle namočte do laku. Dvojitá ochrana je lepší!

Výběr nápravných opatření založených na stavu dřeva

Pokud potřebujete věčné dřevo - podívejte se na jehličnaté stromy: jsou chráněny zevnitř pryskyřicí. Něco podobného mně se opakovaně objevilo mezi starými, ale dobře zachovanými prkny - není jasné, jestli je to smrk nebo obvyklá deska namočená s lněným semenem před mnoha lety. Venku, samozřejmě, zvětralo. Vyřezávejte okraj centimetru - uvnitř stromu je jako nový! Je lépe to pokrýt lněným olejem: i když je to smrk, vlastnosti sušicího oleje a smrkové pryskyřice budou blíže než antiseptické. Plus lněná ucpané póry, praskliny. Ale jednoduché, volné dřevo, které dávám přednost, se namočí, jak je popsáno výše.

Tento záznam byl zaslán v sobotu 6.srpna 2011 v 19:07 a je vyplněn pod: Užitečné Trivia / Tipy

Antiseptický hmm 11 hodnocení

Postavím dřevěný dům na venkově a neustále monitoruji nové technologie. Nedávno jsem četl o domě a dachu o použití impregnačních a antiseptických přípravků na jednom fóru. Koupil jsem 20 litrů antioxidantu XM-11, stačilo zpracovat všechny stěny a střešní systém domu. Ošetření bylo prováděno na jaře, bylo nutné vysílat všechny prostory, jak bylo napsáno na přípravě toxicity. Říkám, že jsem to sám necítil, i když jsem přijal řadu preventivních opatření. V zimě, při prohlídce střechy, není nápad houby nebo plísně.

Hodnocení skóre 9/10 # 987

Nedávno jsem konečně dokončil dům a přemýšlel o nutnosti chránit a impregnovat celý dům. Za tímto účelem jsem na doporučení prodávajícího získal antiseptické a impregnační přípravky XM 11, které se od ostatních liší nejsilněji od všech hub, hmyzu a dokonce i forem. Líbilo se mi antiseptiku, protože má nejsilnější efekt, stačí na velké dřevo, a to ani po intenzivním zavlažování dřeva.

Hodnocení 9/10 # 1486

Byli velmi spokojeni s výsledkem. Dokonce i po roce ležících desek na zemi bez úkrytu si nevšimli žádných vnějších změn na deskách.

Skóre za recenzi 10/10 # 6375

Před rokem zakoupila lampu Alcor 114 B48 od firmy Northcliffe. Dobré věci. Za rozumnou cenu (1040 rublů), velmi dobrá a spolehlivá...

Asi před rokem jsem si v zemi postavil stodolu. Je umístěn ve stínu a na nížině, takže jsem se rozhodl namočit v impregnaci...

Zanechte svou zpětnou vazbu

Populární otázky

Dobrý den! Potřebujete pomoc s další otázkou! Jak postavit dřevěný dům sami? Jak vybrat správné materiály a na co je třeba věnovat zvláštní pozornost? S jakými problémy.

Bydlím ve velmi starém domě a mám všechny stěny lemované klapkou. Je také velmi stará, a proto ji chci malovat. Jenom nevím, který z nich je možný.

S polykarbonátem jsem koupil podložky se zástrčkou, vnitřní část je delší než samotná houba o průměru 10 mm. Co ještě pod těmito podložkami vrtuji?

Mám rád staré dřevěné domy. Moderní krabice dřeva, abych byl upřímný. Jak postavit dům v obci na staré technologii?

VÍTĚZ ZÁKLADNÍCH PANELŮ KAPALINOVÉ NÁŘADÍ A NA PANELY VLEVO NASTAVENÉ LEPICÍ MÍSTA NEŽ ODSTRAŇUJÍ

Velké okno vizuálně rozšiřuje ložnici, čímž je světlejší a živější. Šedo-černé sametové závěsy dodávají pokoji eleganci a eleganci. Bílá policová nad prostornou.

Všechna práva vyhrazena. Použití materiálů z webu je možné pouze v případě, že je nainstalován aktivní přímý odkaz na náš zdroj.

oznamující XM-11

Vyhlásit

Pro letní aktualizaci a obecnou aktivitu na místě - co to sakra. Je třeba postavit dům. Jako vždy to neznamená, že MPH úplně skóroval. Podíval jsem se, četl jsem, odpověděl jsem.

Antiseptikum XM-11

I skvrna zaostává v domě s antiseptikem. Nejprve se předpokládalo, že je známý "Senež" (eko-bio nebo co tam bylo) s jeho jemnou smaragdově zelenou barvou, a proto jej říkám "kadaverický kapucík". Senezh není v zásadě špatný, ale nehledám snadné způsoby. Proto jsem našel místní kancelář výrobce impregnací a laků na dřevo, a v něm - nepotažené antiseptické XM-11. Tam je spousta recenzí, 99% je chvályhodné, je nepravděpodobné, že bude objednán. Kompozice je poměrně jednoduchá, stejně jako podle GOST. Je překvapující, že barva při malování nejprve je velmi ušlechtilá; Chtěl bych tímto způsobem celý dům rozmazat zevnitř i venku (druhé zpoždění vpravo, vysychání). Ale když se vysuší, stává se to jako Senež (ale ne tak smrtící, zaostává vlevo).

Další rozdíl od "Senež": že každá nová vrstva "jde" do dřeva, jako by se nic nestalo. XM-11 po první vrstvě, zdánlivě, pevně spojen se stromem, kvůli které druhá vrstva již klesá, antiseptik opustí mnohem méně. Nevím, jestli je to dobré nebo špatné. A ano, "Senež" smradí amoniak. A XM-11 - nevěřte tomu - stromu! Tedy, řekněme, vůbec vůbec neumírá.

STŘIHUJEME RÁMOVÝ BATH

Navigační nabídka

Vlastní odkazy

Oznámení

Informace o uživateli

Nacházíte se zde »STAVEBNÍ RÁMOVÝ BATH» VŠE O ČO »KTEROU SE APLIKUJÍ ANTISEPTIKA?

CO JSOU ANTISEPTICKÉ POUŽITÍ?

Příspěvky 31 strana 60 z 60

Share3118-05-2009 22:30:29

  • Autor: Boatsman
  • Moderátor
  • Umístění: Moskva, Pervomayka
  • Zprávy: 606
  • Respekt: ​​0
  • Pozitivní: 0
  • Pohlaví: Muž
  • Využití na fóru:
    2 dny 11 hodin
  • Poslední návštěva:
    18-07-2016 16:56:09

Během toho roku jsem použil Belka Topazur a základnu. Dnes vypadá, že včera byla namalována.
Silně smradí při malování. Je lepší vysílat častěji.

Před deseti lety Belinka namalovala stěnové obložení vnějšího testu. Před rokem jsem zlomil stěnové obložení (zničil přívěs) - jako nový.

Nevím, jaké jsou vlastnosti dnešní a desetileté Belinka.

Penotex se snažil v hluboké mládí (opravdu si nepamatuji, co namalovali). jako veranda. Nehlídal jsem se)))

Co se týče senezhy, mohu říci, že ze všech svých pribludí respektuji ANTISEPTICKÉ (černé) a rozmazávám všechny skryté povrchy ve dvou vrstvách.

Share3218-05-2009 22:35:29

  • Přidal: Pinin
  • Člen
  • Kde: Peter
  • Zprávy: 70
  • Respekt: ​​0
  • Pozitivní: 0
  • Pohlaví: Muž
  • Využití na fóru:
    22 hodin a 56 minut
  • Poslední návštěva:
    2009-12-06 12:04:25

Ahoj všichni! Nevím o Senezhovi, nevím o B-ku, ale s multi-pojmenovaným názvem "KMBB" jsem ošetřoval všechna dřevo s antiseptikem z Petrohradu! Barva stromu v bledě zelené barvě, ale upravené dřevo ležel v suterénu po dobu 3 (!) Let a dokonce i křen! Samozřejmě, že není estetické (a parní místnost) na zpracování viditelných míst, ale je lepší lakovat nosníky, střešní systém, větrník! Zkontrolováno podle času! A cena vydání je pouze 250 rublů. pro 10 (!) litrů! Omlouváme se, ale to vypadá jako reklama, ale výsledek je na "tváři". Když byl dům nastaven, nebyl v obchodě žádný antisep, koupil jsem další "neomid", který slyší. Pomazaný blokový dům.. Výsledek - přijel na jaře a OH. (omlouvám se za Francouze) - na severní straně zdi "rozkvetla". A dal více peněz na "neo-d" goraaaazdo. Ale peníze tu není problém, víte! A kdo chce ochranu proti ohni, "HM-11. Super! Opravdu, ne reklamu! To je to! A dokončovací impregnace venku udělám "Tikkulila Pohjuste" (primer), pak "Tikkurila Valti Color" a lak "Tikkurila" Nepamatuji si, co bylo nazváno, ale pro jachty!

Share3318-05-2009 22:59:27

  • Přidal: WIK
  • Tip Šéfkuchař
  • Umístění: MOSKVA, RASUDOVO
  • Zprávy: 1710
  • Respekt: ​​+9
  • Pozitivní
  • Využití na fóru:
    10 dní 21 hodin
  • Poslední návštěva:
    Včera 09:06:50

No, pokud opravdu chcete zkoumat otázku: http://dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=11544 Pokud zvládnete mnoho užitečných věcí, zjistíte.

Share3427-05-2009 15:56:53

  • Přidal: DAN
  • Správce
  • Umístění: Petrohrad
  • Zprávy: 1651
  • Respekt: ​​+15
  • Pozitivní: +19
  • Pohlaví: Muž
  • Využití na fóru:
    10 dní 23 hodin
  • Poslední návštěva:
    26.7.2018 16:36:17

Ahoj všichni! Nevím o Senezhovi, nevím o B-ku, ale s multi-pojmenovaným názvem "KMBB" jsem ošetřoval všechna dřevo s antiseptikem z Petrohradu!

Také jsem tyto KMF udržuje zhnité dřevo dobře, rozmazané dřevo na domě, a HM-11 namočil nové desky a bar pro lázeň. Nejsou vymyty, H. tohle je fakt. Výdrž je úžasná. Můj nedokončený rok pod srážkami stál, dokud nebyla vyrobena střecha, takže se v žádném případě neodráží, protože každá věž byla namočená.

Share3513-08-2009 13:25:26

  • Autor: Alexey V
  • Člen
  • Místo: Kirishi
  • Zprávy: 57
  • Respekt: ​​0
  • Pozitivní: 0
  • Pohlaví: Muž
  • Využití na fóru:
    19 hodin a 46 minut
  • Poslední návštěva:
    11-27-2012 20:11:04

Dobrý den! Řekněte mi, prosím, pokud je protokol již zhnitý, je rozumné léčit s antiseptikem, aby se úplně nerozplachovalo.

Share3613-08-2009 13:36:07

  • Přidal: WIK
  • Tip Šéfkuchař
  • Umístění: MOSKVA, RASUDOVO
  • Zprávy: 1710
  • Respekt: ​​+9
  • Pozitivní
  • Využití na fóru:
    10 dní 21 hodin
  • Poslední návštěva:
    Včera 09:06:50

Alexeji, nebude to pro někoho horšího.

Share3713-08-2009 18:03:16

  • Přidal: CergeyB2006
  • Moderátor
  • Umístění: Moskevská oblast
  • Zprávy: 675
  • Respekt: ​​+5
  • Pozitivní: 0
  • Pohlaví: Muž
  • Využití na fóru:
    4 dny 6 hodin
  • Poslední návštěva:
    13-04-2018 14:59:44

Chcete-li vyříznout zkaženou část žlabu (řez), postupujte. IMHO
Hodně štěstí.

Share3817-08-2009 11:11:03

  • Přidal: DAN
  • Správce
  • Umístění: Petrohrad
  • Zprávy: 1651
  • Respekt: ​​+15
  • Pozitivní: +19
  • Pohlaví: Muž
  • Využití na fóru:
    10 dní 23 hodin
  • Poslední návštěva:
    26.7.2018 16:36:17

Chcete-li vyříznout zkaženou část žlabu (řez), postupujte. IMHO

Souhlasím, že prach musí být odstraněn. A pak, co zbývá, je silnější, 3 chybí CMP. Záruka na 30 let je dána. Já asi před 5 lety v domě upoutal bar rozmazaný. Věřte mi, dobrá věc. Měli byste být v Kirishi, dělají to v Petrohradě.

Share3923-08-2010 23:10:24

  • Autor: Sergey
  • Host

A jak nahradit zkaženou část protokolu? A pak zůstává téměř polovina dřeva.
A když vylijete všechny sestavy betonu nebo pěny? po ošetření antiseptikem.

Share4024-08-2010 09:13:49

  • Přidal: CergeyB2006
  • Moderátor
  • Umístění: Moskevská oblast
  • Zprávy: 675
  • Respekt: ​​+5
  • Pozitivní: 0
  • Pohlaví: Muž
  • Využití na fóru:
    4 dny 6 hodin
  • Poslední návštěva:
    13-04-2018 14:59:44

Naopak, na tomto místě zajistěte co nejvíce větrání.
Místo řezaného kusu ho můžete vložit do logu nebo do lišty.
Hodně štěstí.

Share4124-08-2010 09:28:28

  • Přidal: DAN
  • Správce
  • Umístění: Petrohrad
  • Zprávy: 1651
  • Respekt: ​​+15
  • Pozitivní: +19
  • Pohlaví: Muž
  • Využití na fóru:
    10 dní 23 hodin
  • Poslední návštěva:
    26.7.2018 16:36:17

Místo řezaného kusu ho můžete vložit do logu nebo do lišty.
Hodně štěstí.

Souhlasím. Toka vše od srdce musí být namočené s antiseptikem, v nejhorším případě pracovat vytápěné.

Share4225-08-2010 12:22:38

  • Autor: Sergey
  • Host

Díky za odpovědi!

Zapomněl jsem jen na to, že je to spodní koruna lázně.
Teprve když byla postavena, svah podlahy byl špatně zajištěn a voda padla na tyto dlaždice. A po dvanáct let jsou zničeny.
Otázka nahrazení protokolů za to ještě nestojí, protože je velmi namáhavé.
Ano, samozřejmě jsme sestřelili téměř všechny hniloby a bohatě nasákli antiseptikem (Senezh Biot).
Takže jsem se zeptal, co je nejlepší udělat, aby se zajistila dodatečná tuhost logu.

Share4305-06-2013 14:13:15

  • Přidal: Андрей_К
  • Host

Namočil jsem zápalky (pak jsem je usušil, samozřejmě) s ohňostrojem Senege bezbarvé - hoří mnohem horší, některé z nich okamžitě vyjdou.

Share4405-06-2013 15:03:51

  • Přidal: WIK
  • Tip Šéfkuchař
  • Umístění: MOSKVA, RASUDOVO
  • Zprávy: 1710
  • Respekt: ​​+9
  • Pozitivní
  • Využití na fóru:
    10 dní 21 hodin
  • Poslední návštěva:
    Včera 09:06:50

Exkluzivně IMHO! Nevěřím v "všichni v jedné láhvi". Existuje "bio", existuje "oheň". Když se zdá, je to špatné nebo jedna věc, nebo jiná, nebo obojí.

Share4505-06-2013 18:50:31

  • Přidal: DAN
  • Správce
  • Umístění: Petrohrad
  • Zprávy: 1651
  • Respekt: ​​+15
  • Pozitivní: +19
  • Pohlaví: Muž
  • Využití na fóru:
    10 dní 23 hodin
  • Poslední návštěva:
    26.7.2018 16:36:17

Exkluzivně IMHO! Nevěřím v "všichni v jedné láhvi". Existuje "bio", existuje "oheň". Když se zdá, je to špatné nebo jedna věc, nebo jiná, nebo obojí.

Souhlasím. Existuje dobrá protipožární ochrana a bioprotektiva, ale v "jedné lahvičce" proudu se zvyšuje třída požární ochrany, ale zůstává hořlavost. Myslel jsem, že nebudete 100% impregnováni zpomalujícími hořlavinami, hořlavými materiály, takže celá budova vyhořela, stačilo ji namočit vysoce kvalitním antiseptikem. Přeplatky za špatnou ochranu proti požáru a špatné antiseptiky nestojí za to.

Share4605-06-2013 22:37:01

  • Přidal: WIK
  • Tip Šéfkuchař
  • Umístění: MOSKVA, RASUDOVO
  • Zprávy: 1710
  • Respekt: ​​+9
  • Pozitivní
  • Využití na fóru:
    10 dní 21 hodin
  • Poslední návštěva:
    Včera 09:06:50

Také si myslím, co sakra dělá s "ohněm"? Někdo doufá, že s ohněm, ohněm, "ono" (to je podkroví) samo zvedne a zemře? Kidding nebo děvku? Nebo pod (výše, kvůli, atd.) Obrazovka u pece bude vzplanout, hořet, zvednout a uklidnit? No, dospělí. Nebo výpočet, že v pojištění s nárokem: byla požární ochrana, a ona spálila, stsuko. Ne.. je lepší pracovat s "bio"

Share4707-09-2014 12:46:37

  • Přidal: Mikhalych
  • Člen
  • Příspěvky: 3
  • Respekt: ​​0
  • Pozitivní: 0
  • Využití na fóru:
    19 minut
  • Poslední návštěva:
    07-09-2014 13:27:48

Změnila spodní korunu 40. letního rámu 100 x 100. Impregnace - odpracování, bitumen, benzín (petrolej?). Uvnitř bílé řezy. Čerstvé. dřevo

V dětské pískovce, od baru 100 x 100 + senež, dolní okraje zanikly po třech letech.

Upravený kater (15-10-2007 13:44:34)

Asfaltový benzín a petrolej jsou dobré, pokud se děti nehodí na zápasy

Share4807-09-2014 13:11:54

  • Přidal: Mikhalych
  • Člen
  • Příspěvky: 3
  • Respekt: ​​0
  • Pozitivní: 0
  • Využití na fóru:
    19 minut
  • Poslední návštěva:
    07-09-2014 13:27:48

Nejčastěji ulovená reklama Senezh a tipy na nákup. Vidí někdo přítomný, odkud jsou vyrobeny? Naši stavitelé a zahradníci rozlišují vodku od dobrého od dobrého a vše ostatní vidí reklama, rada od souseda a uzbeckého prodávajícího na trhu, tedy maximálně vyrobený plot nebo koupel a pak první a poslední v životě. Tak to řeknu.
1. Koupit známou značku impregnace a požární ochrany na trhu nebo obchodě? Gratulujeme)))
Ohnivzdorné složení z trhu - síran měďnatý nebo fluorid sodný - antiseptikum, přísada zpomalující hoření - fosforečnan amonný (hnojivo pro květiny a zeleninové zahrady). Celá tato směs je hnětena ve vodě, přestavěna, filtrována a dva Uzbekové nalévají tento produkt high-tech produkce do kanystrů, třetí zkroutí zátky a čtvrté štítky hole. Píšu vám ty netkané značky. Někdy namísto fosfátů používají potasu, křenová ředkvička není sladší, protože je stejně jako první varianta snadno vymyta. Proč jsou všechny obchody nacpané s nimi? Náklady Podvádění obchodů od 30 do 50%, pokud budete mít více či méně slušné zboží, bude cena létat vysoko a výrobek bude viset. Slušnější skladby lze zakoupit ve specializovaných protipožárních organizacích, ale ne všichni pracují se soukromými klienty.
Jediné, co lze antiseptiky užít, jsou antiseptiky a protipožární ochrana na bázi soli. Jsou málo, ale prostřednictvím internetu najdete. Tyto kompozice jsou příliš složité k výrobě a není tam žádný zbytek. Odlišují se při aplikaci od - 10 gr. C a spotřeba na čtverec je třikrát nižší než trhová kánoe. Nezapomeňte, antiseptiky na bázi soli. Hodně štěstí všem

Nejlepší antiseptiky na dřevo: jak si vybrat ochrannou impregnaci proti houbě (foto Video) + 2018 hodnocení

Dřevo je spolehlivým, trvanlivým a nejběžnějším stavebním materiálem přírodního původu. Přirozené a odolné, tento materiál stále potřebuje dodatečnou ochranu proti hnilobě a houbám. Materiál bude informovat o nejlepších konzervačních přípravcích na dřevo, které pomohou prodloužit životnost dřevěných konstrukcí a budov.

Obsah tohoto článku

Jaký je nápravný prostředek

Zpracování dezinfekčního prostředku umožňuje prodloužit životnost dřeva

Antiseptikum je speciální ochranný roztok s vodoodpudivými a dezinfekčními vlastnostmi, které impregnují dřevo. Antifungální a antimikrobiální činidla, antiseptiky a používané jako preventivní opatření proti infekci stromu a jako terapeutická kompozice.

Dobrá antiseptika má tyto vlastnosti:

  • efektivní
  • neškodné lidem a zvířatům
  • netoxické
  • má zvýšenou odolnost vůči agresivním účinkům
  • kompatibilní s jinými produkty (lak, barva)

Dřevo se skládá z ligninu (dává sílu materiálu) a celulóze (polymeru s lineární strukturou). Tato odolná, ale náchylná k negativním účinkům produktu závisí na vlivu biologických faktorů (houby, plísně, modrá, bakterie, řasy).

Plemena dřevěného materiálu podle stupně náchylnosti k infekci houbou jsou rozděleny do:

  1. Odolný (borovice, jasek, dubové jádro)
  2. Středně odolné (smrk, jedle, centrální část buku)
  3. Nízká odolnost (vnější vrstva březového, bukového a javorového)
  4. Nestabilní (centrální část osiky, dřevo pod kůrou olše a lípa)
  • špatné větrání v místnosti
  • nedostatek primární ochranné léčby
  • nesprávné skladování materiálu
  • špatná kvalita izolace a nízká teplota vzduchu
  • přítomnost sporových houb
  • vniknutí vody nebo v prostředí s vysokou vlhkostí

Typy antiseptiků

Pro vnitřní a vnější použití různých typů dezinfekčních prostředků

Ochranná opatření:

  1. Prvky nosných konstrukcí dřevěných staveb
  2. Lagi
  3. Dřevěné podlahy
  4. Stropy mezi podlažími
  5. Stěnové příčky
  6. Fasádní díly
  7. Kompletně všechny dřevěné prvky ve vanách a saunách
  8. Koncové části konstrukcí
  9. Dolní koruny dřevěných klenutých budov

Existují stovky odrůd ochranné impregnace dřeva, které jsou klasifikovány podle:

  • složení
  • rozsah použití
  • účel
  • způsob aplikace
  • dopad na houby a bakterie

Složením

Ropné produkty jsou nejvhodnější pro venkovní práce.

V závislosti na složkách, které jsou základem impregnace, jsou antiseptiky rozděleny na:

Podle rozsahu

Při práci v prostorách je třeba zvolit netoxické dezinfekční prostředky pro vnitřní práce.

U konstrukcí uvnitř nebo vně prostorů, kde je vlhkost vysoká nebo normální, je třeba zvolit různé typy impregnace. V závislosti na tom, kde bude dřevo použito, řešení pro dezinfekci jsou:

  1. Pro externí použití. Používá se pro ozdobné práce nebo příprava stromu pro další manipulace. Takové antiseptiky jsou charakterizovány zvýšenou odolností vůči agresivním vlivům prostředí: srážení, UV záření, zmrazování nebo ohřev. Mají ostrý pichlavý zápach, a proto se nedoporučuje používat je v nevětraném pokoji.
  2. Pro vnitřní práci a pod baldachýnem. Nejsou toxické, nevypouštějte jedovaté plyny, bez zápachu - většinou na organické bázi. Vhodné pro všechny typy interiérových prací, ale je třeba věnovat pozornost značkám na úrovni vlhkosti (v suchých nebo mokrých místnostech)

Podle míry efektivity

Léčivé roztoky mohou být použity jako profylaktické prostředky proti houbám

Pro zdravé a již postižené materiály používejte různá řešení.

Podle stupně dopadu a jmenování antiseptik jsou:

  1. Preventivní. Používá se k zpracování řeziva nebo dřeva bezprostředně po zakoupení před stavebními pracemi. Je účinný pouze k ochraně čistého dřeva. Poškozené díky zničení, nástroj se již nebude moci zbavit rázů, prken nebo konstrukčních prvků.
  2. Lékařské (lze použít k prevenci). Dřevo je impregnováno takovým prostředkem, ve kterém již byly zahájeny formy, houby nebo praskliny.

Podle způsobu použití

Aplikovat ochrannou kompozici může být hluboké nebo povrchní způsoby.

Lékařská kompozice dřevěného krytu, postřikovaná postřikem nebo zcela ponořená do roztoku.

Takže hluboká aplikace zahrnuje:

  • ponoření do antiseptické nádrže
  • vysokotlaký autokláv nebo vakuum
  • bandážní metoda
  • difuzní depozice
  • válcová úprava nebo airbrush
  • suché kapilární expozice

Podle funkčnosti

Mezi nejpopulárnější léky patří zpomalovače hoření s antiseptickými vlastnostmi.

Dezinfekční impregnace dřeva také provádí následující funkce:

  1. Bělidlo Starý nebo vystavený opakovanému barvení dřeva po impregnaci tímto nástrojem obnoví původní barvu. Nástroj změní barvu šedé barvy, aniž by zničil strukturu stromu.
  2. Bojová forma. Zabraňuje nebo zastavuje růst kolonií houby, ničí růst plísní. Je účinný, pokud je oblast léze malá. Když houba pokrývá velkou část povrchu stromu, suroviny jsou nejprve ošetřeny fungicidy. Jako profylaktické činidlo se používá proti ničení hmyzu hnízdějícího dřevo.
  3. Protipožární ochrana. Antiseptikum s vlastnostmi retardantů hoření je univerzální a populární prostředek komplexní ochrany dřeva. Nejčastěji se používá pro externí zpracování.
  4. Ochrana proti UV záření. Přípravky pro vnější práce, které zabraňují ničení dřeva před slunečním zářením. Obsahuje organické látky a pigmenty, které neutralizují záření škodlivé dřevinám
  5. Ochrana proti nadměrné vlhkosti. Používá se k impregnaci interiéru budov saun a van, kde je vlhkost stále vysoká. Negativní účinky vody jsou zhoršovány vysokými teplotami. Vzhledem k tomu, že kompozice se používají pro vnitřní práce, obvykle mají organické složení a nejsou toxické.
  6. Primární ochrana. Takovéto roztoky jsou ošetřeny čerstvým dřevem pro období výstavby, skladování nebo přepravy.
  7. Ochrana koncových dílů, bodů zlomu, řezání. Tyto části mají porézní strukturu a absorbují více vlhkosti z atmosféry. To je zadní část, která je považována za příznivé místo pro růst houbových kolonií.

Populární drogy

Domácí výroba

Tuzemské fondy jsou obvykle univerzální a nekvalitní ve srovnání s cizími analogy.

Vysoce kvalitní ochranné chemikálie vyrábějí následující ruští výrobci:

Nejlepší přípravky: Senezh Ekobit (vodný roztok s přídavkem anorganických složek použitých pro vnitřní a vnější), Senezh Akvadekor (olejového roztoku), a Sanazh sauna (pro zpracování lázně a saun houby, na bázi akrylátu).

Vysoká účinnost proved dezinfekci antiseptika: Norteks lékaře (pro ochranu proti modrání, hub, řas a plísní), Norteks bělidlo (zesvětluje tmavé dřevo, dřevokazných hub), Krasulya Aqua (dává vodogryazeottalkivayuschie vlastnosti, chrání před napadením brouky vrtáky).

Zahraniční produkce

Ochranný azur od finského výrobce Tikkurila chrání strom před houbou již 7 let

Uznaní výrobci celosvětové dezinfekční impregnace:

Některé z nejdražších, ale efektivních produktů tohoto výrobce jsou: Valtti Color Satin (lassantová kompozice se satinovým leskem), Vinha (krycí antiseptikum pro venkovní použití), Supi (ochranná směs pro koupel a sauna na akrylátovém základě).

Mezi nejoblíbenější léky patří: Pinotex Wood Primer (ochranná impregnace na bázi vody), Pinotex Tinova (poskytuje ochranu dřeva až 12 let), Pinotex Natural (zachovává přirozenou barvu dřeva).

Výběr antiseptických vlastností

Nejlepší přípravky na dezinfekci léčby v závislosti na provedených funkcích a úkolech jsou uvedeny v tabulce.

STŘIHUJEME RÁMOVÝ BATH

Navigační nabídka

Vlastní odkazy

Oznámení

Informace o uživateli

Nacházíte se zde »STAVEBNÍ RÁMOVÝ BATH» VŠE O ČO »KTEROU SE APLIKUJÍ ANTISEPTIKA?

CO JSOU ANTISEPTICKÉ POUŽITÍ?

Příspěvky 31 strana 60 z 60

Share3118-05-2009 22:30:29

  • Autor: Boatsman
  • Moderátor
  • Umístění: Moskva, Pervomayka
  • Zprávy: 606
  • Respekt: ​​0
  • Pozitivní: 0
  • Pohlaví: Muž
  • Využití na fóru:
    2 dny 11 hodin
  • Poslední návštěva:
    18-07-2016 16:56:09

Během toho roku jsem použil Belka Topazur a základnu. Dnes vypadá, že včera byla namalována.
Silně smradí při malování. Je lepší vysílat častěji.

Před deseti lety Belinka namalovala stěnové obložení vnějšího testu. Před rokem jsem zlomil stěnové obložení (zničil přívěs) - jako nový.

Nevím, jaké jsou vlastnosti dnešní a desetileté Belinka.

Penotex se snažil v hluboké mládí (opravdu si nepamatuji, co namalovali). jako veranda. Nehlídal jsem se)))

Co se týče senezhy, mohu říci, že ze všech svých pribludí respektuji ANTISEPTICKÉ (černé) a rozmazávám všechny skryté povrchy ve dvou vrstvách.

Share3218-05-2009 22:35:29

  • Přidal: Pinin
  • Člen
  • Kde: Peter
  • Zprávy: 70
  • Respekt: ​​0
  • Pozitivní: 0
  • Pohlaví: Muž
  • Využití na fóru:
    22 hodin a 56 minut
  • Poslední návštěva:
    2009-12-06 12:04:25

Ahoj všichni! Nevím o Senezhovi, nevím o B-ku, ale s multi-pojmenovaným názvem "KMBB" jsem ošetřoval všechna dřevo s antiseptikem z Petrohradu! Barva stromu v bledě zelené barvě, ale upravené dřevo ležel v suterénu po dobu 3 (!) Let a dokonce i křen! Samozřejmě, že není estetické (a parní místnost) na zpracování viditelných míst, ale je lepší lakovat nosníky, střešní systém, větrník! Zkontrolováno podle času! A cena vydání je pouze 250 rublů. pro 10 (!) litrů! Omlouváme se, ale to vypadá jako reklama, ale výsledek je na "tváři". Když byl dům nastaven, nebyl v obchodě žádný antisep, koupil jsem další "neomid", který slyší. Pomazaný blokový dům.. Výsledek - přijel na jaře a OH. (omlouvám se za Francouze) - na severní straně zdi "rozkvetla". A dal více peněz na "neo-d" goraaaazdo. Ale peníze tu není problém, víte! A kdo chce ochranu proti ohni, "HM-11. Super! Opravdu, ne reklamu! To je to! A dokončovací impregnace venku udělám "Tikkulila Pohjuste" (primer), pak "Tikkurila Valti Color" a lak "Tikkurila" Nepamatuji si, co bylo nazváno, ale pro jachty!

Share3318-05-2009 22:59:27

  • Přidal: WIK
  • Tip Šéfkuchař
  • Umístění: MOSKVA, RASUDOVO
  • Zprávy: 1710
  • Respekt: ​​+9
  • Pozitivní
  • Využití na fóru:
    10 dní 21 hodin
  • Poslední návštěva:
    Včera 09:06:50

No, pokud opravdu chcete zkoumat otázku: http://dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=11544 Pokud zvládnete mnoho užitečných věcí, zjistíte.

Share3427-05-2009 15:56:53

  • Přidal: DAN
  • Správce
  • Umístění: Petrohrad
  • Zprávy: 1651
  • Respekt: ​​+15
  • Pozitivní: +19
  • Pohlaví: Muž
  • Využití na fóru:
    10 dní 23 hodin
  • Poslední návštěva:
    26.7.2018 16:36:17

Ahoj všichni! Nevím o Senezhovi, nevím o B-ku, ale s multi-pojmenovaným názvem "KMBB" jsem ošetřoval všechna dřevo s antiseptikem z Petrohradu!

Také jsem tyto KMF udržuje zhnité dřevo dobře, rozmazané dřevo na domě, a HM-11 namočil nové desky a bar pro lázeň. Nejsou vymyty, H. tohle je fakt. Výdrž je úžasná. Můj nedokončený rok pod srážkami stál, dokud nebyla vyrobena střecha, takže se v žádném případě neodráží, protože každá věž byla namočená.

Share3513-08-2009 13:25:26

  • Autor: Alexey V
  • Člen
  • Místo: Kirishi
  • Zprávy: 57
  • Respekt: ​​0
  • Pozitivní: 0
  • Pohlaví: Muž
  • Využití na fóru:
    19 hodin a 46 minut
  • Poslední návštěva:
    11-27-2012 20:11:04

Dobrý den! Řekněte mi, prosím, pokud je protokol již zhnitý, je rozumné léčit s antiseptikem, aby se úplně nerozplachovalo.

Share3613-08-2009 13:36:07

  • Přidal: WIK
  • Tip Šéfkuchař
  • Umístění: MOSKVA, RASUDOVO
  • Zprávy: 1710
  • Respekt: ​​+9
  • Pozitivní
  • Využití na fóru:
    10 dní 21 hodin
  • Poslední návštěva:
    Včera 09:06:50

Alexeji, nebude to pro někoho horšího.

Share3713-08-2009 18:03:16

  • Přidal: CergeyB2006
  • Moderátor
  • Umístění: Moskevská oblast
  • Zprávy: 675
  • Respekt: ​​+5
  • Pozitivní: 0
  • Pohlaví: Muž
  • Využití na fóru:
    4 dny 6 hodin
  • Poslední návštěva:
    13-04-2018 14:59:44

Chcete-li vyříznout zkaženou část žlabu (řez), postupujte. IMHO
Hodně štěstí.

Share3817-08-2009 11:11:03

  • Přidal: DAN
  • Správce
  • Umístění: Petrohrad
  • Zprávy: 1651
  • Respekt: ​​+15
  • Pozitivní: +19
  • Pohlaví: Muž
  • Využití na fóru:
    10 dní 23 hodin
  • Poslední návštěva:
    26.7.2018 16:36:17

Chcete-li vyříznout zkaženou část žlabu (řez), postupujte. IMHO

Souhlasím, že prach musí být odstraněn. A pak, co zbývá, je silnější, 3 chybí CMP. Záruka na 30 let je dána. Já asi před 5 lety v domě upoutal bar rozmazaný. Věřte mi, dobrá věc. Měli byste být v Kirishi, dělají to v Petrohradě.

Share3923-08-2010 23:10:24

  • Autor: Sergey
  • Host

A jak nahradit zkaženou část protokolu? A pak zůstává téměř polovina dřeva.
A když vylijete všechny sestavy betonu nebo pěny? po ošetření antiseptikem.

Share4024-08-2010 09:13:49

  • Přidal: CergeyB2006
  • Moderátor
  • Umístění: Moskevská oblast
  • Zprávy: 675
  • Respekt: ​​+5
  • Pozitivní: 0
  • Pohlaví: Muž
  • Využití na fóru:
    4 dny 6 hodin
  • Poslední návštěva:
    13-04-2018 14:59:44

Naopak, na tomto místě zajistěte co nejvíce větrání.
Místo řezaného kusu ho můžete vložit do logu nebo do lišty.
Hodně štěstí.

Share4124-08-2010 09:28:28

  • Přidal: DAN
  • Správce
  • Umístění: Petrohrad
  • Zprávy: 1651
  • Respekt: ​​+15
  • Pozitivní: +19
  • Pohlaví: Muž
  • Využití na fóru:
    10 dní 23 hodin
  • Poslední návštěva:
    26.7.2018 16:36:17

Místo řezaného kusu ho můžete vložit do logu nebo do lišty.
Hodně štěstí.

Souhlasím. Toka vše od srdce musí být namočené s antiseptikem, v nejhorším případě pracovat vytápěné.

Share4225-08-2010 12:22:38

  • Autor: Sergey
  • Host

Díky za odpovědi!

Zapomněl jsem jen na to, že je to spodní koruna lázně.
Teprve když byla postavena, svah podlahy byl špatně zajištěn a voda padla na tyto dlaždice. A po dvanáct let jsou zničeny.
Otázka nahrazení protokolů za to ještě nestojí, protože je velmi namáhavé.
Ano, samozřejmě jsme sestřelili téměř všechny hniloby a bohatě nasákli antiseptikem (Senezh Biot).
Takže jsem se zeptal, co je nejlepší udělat, aby se zajistila dodatečná tuhost logu.

Share4305-06-2013 14:13:15

  • Přidal: Андрей_К
  • Host

Namočil jsem zápalky (pak jsem je usušil, samozřejmě) s ohňostrojem Senege bezbarvé - hoří mnohem horší, některé z nich okamžitě vyjdou.

Share4405-06-2013 15:03:51

  • Přidal: WIK
  • Tip Šéfkuchař
  • Umístění: MOSKVA, RASUDOVO
  • Zprávy: 1710
  • Respekt: ​​+9
  • Pozitivní
  • Využití na fóru:
    10 dní 21 hodin
  • Poslední návštěva:
    Včera 09:06:50

Exkluzivně IMHO! Nevěřím v "všichni v jedné láhvi". Existuje "bio", existuje "oheň". Když se zdá, je to špatné nebo jedna věc, nebo jiná, nebo obojí.

Share4505-06-2013 18:50:31

  • Přidal: DAN
  • Správce
  • Umístění: Petrohrad
  • Zprávy: 1651
  • Respekt: ​​+15
  • Pozitivní: +19
  • Pohlaví: Muž
  • Využití na fóru:
    10 dní 23 hodin
  • Poslední návštěva:
    26.7.2018 16:36:17

Exkluzivně IMHO! Nevěřím v "všichni v jedné láhvi". Existuje "bio", existuje "oheň". Když se zdá, je to špatné nebo jedna věc, nebo jiná, nebo obojí.

Souhlasím. Existuje dobrá protipožární ochrana a bioprotektiva, ale v "jedné lahvičce" proudu se zvyšuje třída požární ochrany, ale zůstává hořlavost. Myslel jsem, že nebudete 100% impregnováni zpomalujícími hořlavinami, hořlavými materiály, takže celá budova vyhořela, stačilo ji namočit vysoce kvalitním antiseptikem. Přeplatky za špatnou ochranu proti požáru a špatné antiseptiky nestojí za to.

Share4605-06-2013 22:37:01

  • Přidal: WIK
  • Tip Šéfkuchař
  • Umístění: MOSKVA, RASUDOVO
  • Zprávy: 1710
  • Respekt: ​​+9
  • Pozitivní
  • Využití na fóru:
    10 dní 21 hodin
  • Poslední návštěva:
    Včera 09:06:50

Také si myslím, co sakra dělá s "ohněm"? Někdo doufá, že s ohněm, ohněm, "ono" (to je podkroví) samo zvedne a zemře? Kidding nebo děvku? Nebo pod (výše, kvůli, atd.) Obrazovka u pece bude vzplanout, hořet, zvednout a uklidnit? No, dospělí. Nebo výpočet, že v pojištění s nárokem: byla požární ochrana, a ona spálila, stsuko. Ne.. je lepší pracovat s "bio"

Share4707-09-2014 12:46:37

  • Přidal: Mikhalych
  • Člen
  • Příspěvky: 3
  • Respekt: ​​0
  • Pozitivní: 0
  • Využití na fóru:
    19 minut
  • Poslední návštěva:
    07-09-2014 13:27:48

Změnila spodní korunu 40. letního rámu 100 x 100. Impregnace - odpracování, bitumen, benzín (petrolej?). Uvnitř bílé řezy. Čerstvé. dřevo

V dětské pískovce, od baru 100 x 100 + senež, dolní okraje zanikly po třech letech.

Upravený kater (15-10-2007 13:44:34)

Asfaltový benzín a petrolej jsou dobré, pokud se děti nehodí na zápasy

Share4807-09-2014 13:11:54

  • Přidal: Mikhalych
  • Člen
  • Příspěvky: 3
  • Respekt: ​​0
  • Pozitivní: 0
  • Využití na fóru:
    19 minut
  • Poslední návštěva:
    07-09-2014 13:27:48

Nejčastěji ulovená reklama Senezh a tipy na nákup. Vidí někdo přítomný, odkud jsou vyrobeny? Naši stavitelé a zahradníci rozlišují vodku od dobrého od dobrého a vše ostatní vidí reklama, rada od souseda a uzbeckého prodávajícího na trhu, tedy maximálně vyrobený plot nebo koupel a pak první a poslední v životě. Tak to řeknu.
1. Koupit známou značku impregnace a požární ochrany na trhu nebo obchodě? Gratulujeme)))
Ohnivzdorné složení z trhu - síran měďnatý nebo fluorid sodný - antiseptikum, přísada zpomalující hoření - fosforečnan amonný (hnojivo pro květiny a zeleninové zahrady). Celá tato směs je hnětena ve vodě, přestavěna, filtrována a dva Uzbekové nalévají tento produkt high-tech produkce do kanystrů, třetí zkroutí zátky a čtvrté štítky hole. Píšu vám ty netkané značky. Někdy namísto fosfátů používají potasu, křenová ředkvička není sladší, protože je stejně jako první varianta snadno vymyta. Proč jsou všechny obchody nacpané s nimi? Náklady Podvádění obchodů od 30 do 50%, pokud budete mít více či méně slušné zboží, bude cena létat vysoko a výrobek bude viset. Slušnější skladby lze zakoupit ve specializovaných protipožárních organizacích, ale ne všichni pracují se soukromými klienty.
Jediné, co lze antiseptiky užít, jsou antiseptiky a protipožární ochrana na bázi soli. Jsou málo, ale prostřednictvím internetu najdete. Tyto kompozice jsou příliš složité k výrobě a není tam žádný zbytek. Odlišují se při aplikaci od - 10 gr. C a spotřeba na čtverec je třikrát nižší než trhová kánoe. Nezapomeňte, antiseptiky na bázi soli. Hodně štěstí všem

Ušetříme: která antiseptika je lepší pro hodnocení dřeva a vývojářů

Jen málo lidí tvrdí, že dřevěné domy jsou šetrné k životnímu prostředí a odolné. V takovém pokoji existuje zdravá mikroklima, díky schopnosti dřevěné konstrukce samovolně regulovat vlhkost. Nicméně dřevěné výrobky potřebují ochranu před vnějším prostředím, hmyzem a houbami, jinak se jejich životnost výrazně sníží. Proto budeme určeni výběrem speciálních formulací pro řezivo.

Klasifikace antiseptik

Základní složení chemických složek tvoří typ působení kompozice. Na základě toho může být impregnace, tmel nebo lak. Podle doby působení jsou produkty rozděleny na přípravky pro dlouhodobou profylaxi a dočasnou ochranu. S ohledem na ochranný faktor rozdělí výrobci směs na následující skupiny:

  • Vlhkost.
  • Bioprotective.
  • Nehořlavý.
  • Ochrana proti povětrnostním vlivům
  • Chemicky odolný.
  • Dekorativní a dokončovací práce.

Existují také komplexní směsi, které kombinují několik ochranných vlastností. Profesionální stavitelé však kritizují univerzální kompozice a tvrdí, že optimální efekt je dosažen pouze kombinací přípravy směrových opatření.

Jaké jsou nejlepší antiseptiky pro dřevo používané pro venkovní práce v současné době?

Řešení pro zpracování dřevěných stěn jsou určena k ochraně dřeva před negativními účinky vlhkosti, mrazu a slunečního světla. Obecně platí komplexní opatření při impregnaci a konečné úpravě. První směsi proniknou hluboko do struktury materiálu a druhá - tvoří vodotěsnou fólii, která chrání impregnační vrstvu.

Řešení hmyzu a hniloby

Změna barvy a přítomnost mycélia, zničení struktury řeziva, hovoří o jeho houbové infekci. Předtím, než zjistíte, který antiseptik je nejlepší pro recenze dřeva a stavitelů, je důležité znát důvody této pohromy. A oni jsou:

  • Vysoká vlhkost.
  • Teplota nad 5 ° C
  • Přítomnost spórů houb.
  • Přístup vzduchu.

Princip bioprotekce je neutralizovat spory houby. Za tímto účelem jsou zapotřebí tvrdé pasty, základy nebo impregnace, které pronikají hluboko do struktury řeziva. V rozpočtovém segmentu se ukázaly vynikající léky, jako jsou následující:

  • Biosept
  • Senezh Ecobio.
  • Senezh Ultra.
  • Drevosept Maxi.
  • Jaroslavský antiseptický přípravek HMF-BF.
  • Jaroslavský antiseptik FBS-211.
  • Woodmaster.
  • Belinka Base.
  • Neomid 430 Eco.
  • Tikkurila Euro Eco dřevo.
  • Pullex Imprägnier-Grund.


Doba trvání antiseptických směsí je v průměru 3-5 let. To je dostatečné pro celou dobu aktivní výstavby, po které není nutná prevence. V budoucnu by měla být i nejlepší antiseptikum na dřevo nahrazena smaltem nebo glazurou pro práci na venkově, což ušetří dřevo před přehřátím. Existuje široká škála takových povlaků, takže při nákupu vodotěsného laku byste měli věnovat pozornost:

  1. Termín ochranného účinku povlaku.
  2. Požadovaný počet vrstev.
  3. Barevná paleta pro tónování.
  4. Technologie použití kompozice.

Tvrdíme, který antiseptik je lepší pro bělení dřeva a recenze odborníků a uživatelů.

Účelnost použití chlorového bělícího prostředku při odstraňování houbových modrých spór nepřestává mnoho let. Mnozí tvrdí, že poskytují pouze kosmetický efekt, tzn. Že nejsou schopni dlouhodobě zastavit růst hub. Do jisté míry s tím můžeme souhlasit, ale všude potřebujeme integrovaný přístup.

Samozřejmě je možné vrátit původní barvu dřeva pomocí jednoduchého brusky, ale s velkými objemy poškození to bude trvat hodně času. Faktem je, že ošetření bělícím prostředkem by nemělo být zastaveno, mělo by být zajištěno účinné větrání (pokud jde o pokoj) a měla by být organizována vysoce kvalitní impregnace. Podle odborníků z dobré strany se ukázaly bělicí kompozice následujících značek:

  • Senezh Neo.
  • Senež Effo.
  • Neomid 500.
  • Tikkurila Homeenpoisto.
  • Woodmaster Frost.

Valery P. z Petrohradu řekl užitečné informace o Neomid 500:

"Je to docela účinná kompozice, ale vše závisí na stupni infekce houbami. Je žádoucí pracovat při teplotě +20 ° C. Pečlivě prostudujte datum výroby, směs může být zředěna až 6 měsíců po výrobě. V případě vážného poškození není nutné zředit - použijte koncentrovaný roztok. Pokud výsledek nevyhovuje - opakujte postup. "

Příslušně si vyberte, které antiseptiko se nejlépe aplikuje na dřevo. To jsou recenze od praktikujících stavitelů. Velmi zajímavé jsou srovnávací argumenty týkající se konkrétního produktu:

"Líbilo se mi Bleach Neomid 500, protože neopouští žádné skvrny. Zpracovaný povrch se prakticky neliší od surového. Avšak droga je při odstraňování modrého dřeva slabá. Senezh Effo nezanechává sůl, ale musíte tuto směs opatrně aplikovat, protože bělicí plochy se mohou výrazně lišit jejich bělostí. "

Pro vany a sauny

Zvláštní podmínky teploty a vlhkosti v těchto místnostech vyžadují ošetření speciálními tepelně odolnými přípravky. Prakticky každý výrobce antiseptických formulací představuje řadu takových impregnací:

  • Sinezh Sauna.
  • Belinka Interiér Sauna.
  • Neomid 200.
  • Tikkurila Supi Saunasuoja.
  • Teknos Sauna Suoja.

Požární bioprotektivní řešení nejen překládá dřevo do třídy nehořlavých materiálů, ale chrání ji před výskytem plísní. Následující léky se osvědčily:

  • Senezh Ognebio.
  • Neomid 450.
  • Produkty CJSC antiseptik.

Testováno časem

Jak ukazuje praxe, je ještě brzy zapomenout na testované nástroje podle normy GOST. Nejen, že jsou směsi ekologicky bezpečné, ale jsou také levné a efektivní zároveň:

  • KMBB je komplexní antiseptický koncentrát pro těžké podmínky těžby dřeva. Řešení je proti bakteriím, houbám a hmyzu, ale barvy dřeva v zelené barvě, protože obsahuje síran měďnatý. Povlak nepřekáží další zpracování barvami nebo laky.
  • BB - kompozice proti ohněm bioplynu určená k zpracování dřeva ve vlhkém stavu. Nemusí to být nejlepší antiseptikum na ochranu dřeva a pro venkovní použití, ale lék může prodloužit životnost dřevěných konstrukcí na 50 let.

  • XM-11 - neprůhledný antiseptický roztok funguje proti středně hnilobým houbám, je méně účinný proti houbám domácím. Snaží se dobře chránit struktury, které podléhají kapající vlhkosti, srážení. Pokud namočíte směs řeziva, která je v přímém kontaktu se zemí nebo vodou, je jejich životnost zaručena od 30 do 50 let.
  • KMF - dezinfekční prostředek pro hojení a ochranu stromu před houbami, řasami, hmyzem, v podmínkách špatné ventilace, brání jejich dalšímu rozvoji. Doporučuje se pro zpracování struktur v suterénních prostorách, stejně jako dřevěné sruby a rámy.
  • ХХЦ je přípravek pro stavby provozované v podmínkách středního vyluhování a periodického mražení. Barva dřeva v písku. Doporučeno pro ošetření střešních systémů, štítů, srubů a obalových rámů.
  • Co je třeba při nákupu uvažovat?

    Odborníci doporučují zaměřit se především na optimální kombinaci nákladů a kvality. Pak by nebylo nadbytečné odhadnout spotřebu léku na 1 metr čtvereční povrchu. Nemá smysl nabývat nátěrové produkty v obchodě - jejich životnost je omezená a prodejce se nebude vyměňovat ani nevracet.

    Zvláštní pozornost věnujeme štítku, kde jsou uvedeny podmínky použití. To je důležité, protože různé typy dřeva mají svou vlastní schopnost absorbovat kapalinu. Většina impregnací se aplikuje pouze v podmínkách kladných okolních teplot.