Klíčové recenze ohledně tekuté gumy na základě dostupných specifikací

Stavba domu nezbytně vyžaduje vybudování kvalitního základu, takže byste měli vypracovat předběžný plán a následovat jej na vítězný závěr. Nejnovější vývoj v této oblasti činnosti nabízí jedinečné příležitosti k dosažení vysoce kvalitních výsledků. Mnoho stavebních konstrukcí je postaveno s využitím speciálních technologií a nástrojů pro jejich realizaci do reality. Je třeba se snažit udržet krok s časem, protože se zajímáte o nové produkty na současném trhu, které mohou nejen zrychlit pracovní postup, ale také ušetřit peníze ve významných objemech.

Univerzální recenze ohledně tekuté gumy založené na zkušenostech odborníků

Profesionálové v oblasti stavebnictví si dobře uvědomují vlastnosti a vlastnosti všech materiálů, které by měly být použity k vytvoření odpovídajícího projektu. Pro výstavbu nadace je žádoucí použít moderní materiály, takže je třeba zjistit ceny tekuté gumy, která je považována za nejrelevantnější typ ve své kategorii. Je to požadavek na realizaci vysoce kvalitní hydroizolace, protože má řadu nesporných výhod. Na základě recenzí o tekutém kaučuku lze identifikovat a některé negativní aspekty tohoto materiálu.

Výhody:

  • Bezproblémový pryžový povlak, který je po aplikaci na povrch požadovaný. Výsledkem je vytvoření monolitického a nerozpustného postřiku.
  • Elasticita materiálu dosahuje 600%, což je nezbytné pro úplné stlačení a zvýšení objemu povlaku při různých teplotách.
  • Má vysokou míru přilnavosti k těmto materiálům, jako jsou kovy, dřevo, beton, potěry a další.
  • Aplikační technologie zahrnuje realizaci dvou vrstev, což zajišťuje potřebnou spolehlivost.
  • Pomocí speciálního vybavení můžete v nejkratším čase použít velké objemy, což potvrzuje vysoký výkon materiálu.
  • Bezpečná metoda aplikace, která se provádí postřikem za studena. Po vysušení nemá toxické vlastnosti, což ospravedlňuje ekologickou čistotu.

Nevýhody:

  • Pro přípravu materiálů jednotlivých výrobců může být zapotřebí velké množství rozpouštědel, které nejsou z finančního hlediska zcela výnosné.
  • Žádný druh s různými barvami.
  • Dodržování všech norem směšovacího materiálu, což znamená existenci určité konstrukční zkušenosti.

Aktuální ceny kapalné gumy se srovnáním moderních nabídek

Tento materiál pro realizaci vysoce kvalitní hydroizolace je dnes velmi populární, neboť její stávající záporné strany nejsou v procesu výběru správné varianty zásadní. Hlavní recenze tekuté gumy od uživatelů a zkušených řemeslníků potvrzují pokročilou pozici tohoto nástroje na současném trhu. Vzhledem k tomu, že neexistují žádné analogy, můžeme jednoduše vyvodit závěr, že existuje obrovská konkurence výrobců, z nichž každá používá vlastní technologii a stanovuje vlastní náklady. Zde jsou aktuální ceny pro přední výrobce kapalného kaučuku:

  • Dvoukomponentní FeGrade 210 kg v sadě - 26100 rublů nebo 763 dolarů.
  • Plasti Dip w / w 6l - 10 500 rublů nebo 307 USD.
  • Isoflex PU500 25 kg - 5900 rublů nebo 172 dolarů.
  • Válečková třída W 20 kg - 2900 rublů nebo 84 dolarů.
  • Cemisol 2HSR 5l - 2700 rublů nebo 78 dolarů.

Tento seznam obsahuje vybrané možnosti, které jsou nejvíce požadovány z hlediska nákladů a kvality. Pro výběr vhodného typu je nutné individuálně konzultovat s odborníkem.

Předběžné posouzení nákladů na nástroj na současném trhu může pomoci ušetřit peníze a výběr správného řešení bude klíčem k spolehlivému projektu. Názory odborníků v jakékoli oblasti činnosti by měly být vzaty v úvahu, protože nemusí být dezinformovány, proto se snažte zohlednit rady odborníků a osobní pozorování uživatelů. Srovnání všech faktorů a argumentů vám pomůže provést přesný výběr, který vám poskytne mnoho let spolehlivého servisu.

Polyurea nebo kapalná guma

Stránky 1

Chcete-li odeslat odpověď, musíte se přihlásit nebo zaregistrovat.

Příspěvky [8]

1 Téma z hacbox 2012-01-13 14:46:07

  • hacbox
  • Nový člen
  • Neaktivní
  • Registrován: 2012-01-13
  • Příspěvky: 2

Předmět: Polyurea nebo kapalná kaučuk

Polyurea nebo kapalná guma?
Dobrý den! Prosím, řekněte mi, jaký je nejlepší materiál pro pokrytí střechy na stávající vrstvě ruby ​​(bikrost) o objemu přibližně 1200-1300 m2. Jaké jsou výhody nebo nevýhody těchto materiálů navzájem?

2 Reakce od Alexandera Sergejeviho 2012-01-13 18:54:44

  • Alexander Sergejevič
  • Administrátor
  • Neaktivní
  • Registrován: 2009-09-30
  • Zprávy: 143

Re: Polyurea nebo tekutá guma

Tekutá pryž - koncept je příliš běžný, mnozí jej říkají kapalný kaučuk - vše, co může být rozprostřeno nebo postřikováno. Po vytvrzení je materiál velmi elastický (prodloužení o 200% nebo více), takže není příliš jasné, jaký materiál se jedná.
Někteří zákazníci volají tekuté gumové polymočoviny.
Pro přesnější odpověď uveďte, jaký druh materiálu je "kapalná guma" v pochybnost.
Bylo by žádoucí vyjasnit značku polymočoviny, neboť i taková vysoce technická surovina jako polyurea má své vlastní "oblíbené" a své vlastní "outsidery".
Nicméně v souvislosti s postřikem polymočoviny se cena / kvalita téměř vždy shoduje.

3 Odpověď od hacbox 2012-01-15 13:04:57

  • hacbox
  • Nový člen
  • Neaktivní
  • Registrován: 2012-01-13
  • Příspěvky: 2

Re: Polyurea nebo tekutá guma

Dobrý den! Mám na mysli dvoukomponentní postřikovanou tekutou gumu, jako je společnost jako Profix nebo Technoprok, která je určena k opravě a hydroizolaci střechy, tento materiál je jistě 2 až 3krát levnější než polyurea, ale otázkou je, jaký materiál je lepší a praktičtější pro střešní postřik, a značka polyurey pro srovnání by chtěla použít společnost "Huntsman-NMG" dvoukomponent.

4 Odpověď Alexander Sergeevich 2012-01-18 16:31:57

  • Alexander Sergejevič
  • Administrátor
  • Neaktivní
  • Registrován: 2009-09-30
  • Zprávy: 143

Re: Polyurea nebo tekutá guma

Tekutá guma Technoprok je polymer-bitumenová kompozice, která polymeruje, když interaguje se solným roztokem. Výsledná membrána je jemně porézní struktura (díky které je tak pružná), přičemž některé z pórů jsou otevřené a schopné absorbovat vlhkost. Mrazy, které tuto vlhkost přeměňují na led, ničí původní membránu, která při těžkých mrazích není tak pružná jako při zkouškách. Povlaky se vyvíjejí na západě pro drsné klima (mráz nebo vůbec ne - Spojené státy, Izrael, jižní Evropa, Austrálie nebo střední Evropa nejsou tak silné). V reálných ruských podmínkách je životnost takových povlaků nejvýše dva nebo tři roky, s deklarovanou spotřebou materiálu a trochu více s dvojitou spotřebou. Problémy, které jsou charakteristické pro všechny polymerní asfaltové povlaky - praskání. Proto spoléhat se na naše zkušenosti s používáním této technologie by nedoporučoval, abyste tyto materiály aplikovali na střechy.
Pokud jde o polymočovinu Huntsman-NMG, chtěla bych říci, že údaje o polymočovině jsou hybridy (tj. Ani čistá polymočovina, ale směsi s polyurethany), která ukládá určitá omezení na přípravu povrchu a aplikačních podmínek, a někdy také těžké. Takže to bylo před několika lety, jak se říká, poslední situace v polyureových technologiích společnosti "Huntsman-NMG" podstatně změnila situaci. Netestovali jsme je. Obecně pro profesionály je snadnější pracovat s čistou polymočovinou, přestože je výrazně dražší a zaručuje dobré výsledky. Záruka - krutá věc z pohledu společnosti, která jí dává, a věc, kterou potřebuje pro konečného zákazníka. Ve vašem případě je to tak, jak jsme pochopili tuto jedinou osobu, takže je na vás, abyste si vybrali, nakonec si dáte záruku.

5 odpovědí od regionfox 2014-07-01 10:30:18

  • regionfox
  • Nový člen
  • Neaktivní
  • Registrován: 2014-07-01
  • Příspěvky: 1

Re: Polyurea nebo tekutá guma

Nesouhlasím s tím, že bitumen-polymerová emulze se chová v chladném počasí špatně. Například při použití kapalného dvoukomponentního kaučuku se to vlastně neděje.) Byla zkontrolována jak v Petrohradě, tak v Murmansku. Co se týče finanční otázky, jsou součásti a zařízení pro nanášení emulze mnohem levnější než u polyurey. Pokud potřebujete přesně hydroizolaci (ne zahřátí), nejvíce je emulze typu bitumen-polymer

Tekutá pryž nebo tavená střecha?

je nutno zvednout střechu podzemní garáže a zadní stěnu - těžce teče v dešti a pramení ve třech.

Existuje silná touha vyzkoušet dvoudílnou tekutou gumu. K dispozici je vysokotlaký wagner, v Novosibirsku se prodává pryž (Technoprok Israeli). Stojí to za to nebo stojí za to jít a dělat jako všechno - role ve dvou vrstvách?

gumový-asfaltový tmel v folku. 10l = 550 °. Levné a rozzlobený.

A já bych radil profesionální podlahy, zastavěný v 5-7 letech bude opět vyžadovat opravu

Omlouvám se, že jsem se zlomil, ale mám téměř stejný úkol, abych odolal základně, takže jsem si zlomil hlavu než bipol v jedné vrstvě nebo bikrost, ale ve 2? Řekni mi odborníci

A možná nejprve vodovzdorná chodba silná v centimech. určitě nebude proudit.

Prodáváme buchty, prodáváme bagely.

podzemní garáž ve městě, je mnoho z nich v řadě - terasy nebudou fungovat. na to se stávají i lidé.

Zajímá vás o tekuté gumě. Jednokomponentní tmel pro 550 r od národního není to tak - potřebujete pevný koberec s dobrými indikátory pružnosti s odolností vůči vnějším vlivům.

Garáž v družstvu pokryla bipoléma v jedné vrstvě toho roku. Materiál se mi líbil, pokryl se rychle, nikde se nic netěsilo. Pro trvanlivost vám to neřeknu.

ale pro proniknutí nemyslel? Izolujete stěny, bude-li hladina podzemní vody vysoká

Wick popularní nepokoje, docent katedry represivního profesního rozvoje.

Bipol K - s hrubozrnným obvazem na přední straně a polymerem na svařované straně pásu; aplikuje se na zařízení vrchní vrstvy střešního koberce; Životnost 10-15 let

to znamená, že spodní vrstva koberce není?

Dobře a: Životnost pozinkované profesionální podlahy - 25-30 let

dvakrát dlouhodobější.

Při správně zvoleném profilu bude obtížné chodit po něm. Chůze na střeše není vůbec žádoucí a není to bezpečné.

Wick popularní nepokoje, docent katedry represivního profesního rozvoje.

Jak pokrýt JEDNOU garáž v souladu s profesionální podlahou, kde může být fotbalové hřiště, pěšina atd. Na vrcholu?

Profesní list není špatný pro soukromou garáž, družstva uvádějí roli.

Asi 1 vrstva souhlasím - je to nutné 2, horní, spodní + základní nátěr.

právě teď volal v novosibu, 1 kg tekutého kaučuku stojí 170r, spotřeba je v průměru 3-3,5 kg na čtvereční.

Zalomení materiálu ve 2 vrstvách na materiálu zmizí

600 r na čtverec.

Takže myslím, že je velmi těžké vyzkoušet WR.

Před rokem odhodil roli v jeho domě Tomsk Roofing. Střecha je však inverze, v jaké podmínce je střešní krytina nyní, je těžké se podívat, ale ještě neběží :)

Myslel jsem si, ale rozhodl se odjet až do příštího léta, penetron může být také použit zevnitř, ale stojí to tak, jak by měl (((Tak jsem se rozhodl, že budeme letos používat a uvidíme, jestli to běží někde, rozmazává to penetronem a penecritem atd. A pokud ne, tak to nechte.

Když jsem koupil bipol, bylo mi řečeno, že tento typ by měl být proveden pouze v jedné vrstvě na základní nátěr, ve 2 není doporučeno, nebo dokonce nemožné, ačkoli se původně plánovalo nahodit ve dvou vrstvách. Druhá vrstva řekla, že můžete pokrýt 2-3 roky, a pokud to bude nutné. HZ

Nezapomeňte na zásyp s dobrou hlínou, jinak by vám veškerá vaše budova postrádala vše včas.

A v žádném případě nevyplákejte půdu a zvláště s stroymusorem pouze hlínu.

tam je Akvatron-6, jen jeden papoušek je horší než penetron, a stojí několikrát méně. Papoušci v tomto případě jsou jednotky v hydroizolaci, nepamatuji se, které z nich, ale někde jsem viděl nějaké srovnání.

Wick popularní nepokoje, docent katedry represivního profesního rozvoje.

Zvláštní, dokonce i v manuálu je napsáno, že toto je horní vrstva, musíme plivat do oka, kdo to řekl.

Ačkoli stejné informace nejsou skutečně na technoNIKOL, jak bipolový dort by měl být řádně uspořádán. to je o technoelistu. ale bipoly jsou stejné, existuje několik úprav, tam je také pro spodní vrstvu

Na svých webových stránkách najdete manuál, tady je:

Při opravě nebo zastřešení střešního koberce se předpokládá, že se jedná o 2 vrstvy. Pro vrchní vrstvu se používá střešní krytina s hrubozrnným obvazem.

Bipol TKP top
Bipol CCI dno

Wick popularní nepokoje, docent katedry represivního profesního rozvoje.

Co je to tekutá střecha, její výhody a nevýhody

Moderní stavební průmysl neustále vyvíjí nové střešní materiály, aby zajistil maximální ochranu střechy budovy před negativními účinky vnějších faktorů. V poslední době se objevilo mnoho nových nátěrů, ale kvůli jejich jedinečným vlastnostem a snadné instalaci je kapalná střecha mezi nimi značně rozlišena. Hlavním rysem kapalné střechy je, že může být aplikován na střechu jakéhokoli tvaru, čímž se vytvoří hladký vodotěsný povrch. Instalace tekuté střechy je jednodušší a rychlejší než pokládací materiály, zatímco odpad není, takže můžete rychle a přesně pokrýt velké plochy.

Co je to tekutá střecha

Střecha musí spolehlivě chránit střechu budovy před vlhkostí a jinými negativními vnějšími faktory. K pokrytí střechy je použit velký výběr materiálů, ale stále se objevují nové. Jednou z takových novinek je tekutá střecha.

U lidí je tento materiál obvykle nazýván tekutým kaučukem, jedná se o moderní a vysoce kvalitní hydroizolační zařízení, které umožňuje účinně chránit střechu domu nebo jiné budovy před vlhkostí a jinými přírodními jevy. Vlastností tohoto materiálu je to, že po jeho aplikaci se téměř okamžitě začne vytvrzovat a výsledkem je vysoce kvalitní a spolehlivá bezproblémová membrána.

Tekutá střecha umožňuje spolehlivě chránit střechu před negativními účinky vlhkosti

Dalším znakem, který příznivě odlišuje kapalnou střechu mezi dalšími materiály, je to, že na ploše a tvar střechy nejsou žádná omezení. Lze jej aplikovat na povrch libovolného tvaru, zatímco specifikovaný materiál je snadnější manipulovat s velkými plochami než malými.

Střecha kapaliny dokonale kryje a spolehlivě chrání takové problematické části střechy jako parapety, stropy, opěry z proniknutí vlhkosti. Může být aplikován na téměř jakýkoli povlak:

  • betonové potěry;
  • kovový povrch;
  • rolovací materiály;
  • břidlice;
  • dlaždice;
  • strom.

Tekutá střecha se používá jak při vytváření střechy, tak během jejího restaurování. Na rozdíl od podobných materiálů s rolí a membránou se zde používá metoda studené instalace, takže je mnohem univerzálnější a jednodušší a rychleji se sestavuje.

Kapalné střešní krytiny lze aplikovat na ploché i šikmé střechy

Existuje celá řada výhod, které rozlišují střechu kapaliny ve srovnání s jinými střešními materiály:

  • dlouhá životnost;
  • vysoká odolnost proti ultrafialovému záření;
  • schopnost použít k opravě střechy, včetně použití starého povlaku;
  • jednoduchost skladování - povlak se nalije do sudů, protože je v kapalném stavu;
  • schopnost pokrýt střechu jakéhokoli tvaru a jakékoli velikosti;
  • vysoká přilnavost s většinou stavebních materiálů;
  • nízká spotřeba - 1 - 3 kg střešní kapaliny je dostačující na metr čtvereční střechy;
  • rychlá tvorba hladkého, flexibilního povlaku odolného proti vlhkosti; Pružnost kapalného kaučuku je až 2000%
  • při použití nepoužívejte oheň a vodu;
  • odolnost proti korozi;
  • schopnost odolat teplu, mrazu a velkým teplotním poklesům.

Ačkoli kapalná střecha má mnoho výhod, neexistují ideální stavební materiály, takže existují určité nevýhody, které je třeba brát v úvahu při výběru:

  • vysoká citlivost na kapaliny obsahující olej, proto je nutné vyloučit jejich proniknutí do střechy;
  • složitost demontáže - není snadné odstranit takový povlak, ale to není nutné, pokud je poškozen, stačí použít novou vrstvu tekutých střešních krytin;
  • vysoká cena, ale je kompenzována kvalitou a snadností použití;
  • nutnost použít speciální zařízení pro stříkání.

Vzhledem ke všem výhodám a nevýhodám kapalné střechy je zřejmé, že jde o univerzální povlak, který umožňuje účinně chránit střechy jakéhokoli tvaru před negativními účinky vlhkosti a dalších přírodních faktorů.

Kapalné střešní materiály

Vzhledem k tomu, že přilnavost kapalné střechy k základně probíhá na molekulární úrovni, má dobrou přilnavost. Proto tento materiál pokrývá střechy různých budov:

  • vícepodlažní a soukromé domy;
  • zábavní a nákupní střediska;
  • průmyslové podniky a sklady;
  • administrativní budovy.

Existují tři hlavní typy tekutých střech:

  • na střechu se nalije tzv. hromadně připravený tmel, po kterém je rovnoměrně rozložen;
  • stříkán - povlak se aplikuje pomocí speciálních zařízení chladným způsobem, což zajišťuje vysokou kvalitu a rychlost instalace;
  • malování - materiál je rozmístěn na povrchu štětcem nebo válečkem bez použití technologie, takže tato možnost se používá na malých střechách.

Tekutý kaučuk pro zastřešení

Tekutá guma může být ze dvou typů:

  1. Jednotlivé součásti. Prodáno již v dokončeném stavu a plně připravené pro aplikaci na střechu.
  2. Vícekomponentní. Takový materiál se skládá z několika složek, ale musí existovat katalyzátor a základní prvek.

Název "kapalný kaučuk" nesvědčí o samotné podstatě materiálu, takový termín je vybrán pouze pro pohodlí spotřebitelů. Pokud mluvíme o vzhledu povlaku, to opravdu připomíná gumu, protože je viskózní a nepromokavá. Na rozdíl od běžného kaučuku, který je založen na kaučuku, kapalný kaučuk je vyroben z bitumenu.

Z kapalného kaučuku zvenčí je viskózní hmota, která se nanáší chladným způsobem a poté rychle vytvrdí. Má vodní základnu, proto je bezpečné pro životní prostředí a rychlé ztuhnutí umožňuje urychlit stavební práce.

Tekutá pryž je tlustá měkká hmota, která rychle vytvrdí a tvoří hladký a trvanlivý povlak.

Povlak má dostatečnou tažnost, a proto může být aplikován jak na ploché, tak na šikmé střechy a dokonce i na svislé plochy. Díky použití různých bitumenů a přísad tento materiál neztrácí své počáteční vlastnosti při teplotách od -50 do +60 o C. Vzhledem k vysoké plasticitě se tento materiál při změně teploty a vlhkosti, stejně jako při vibraci povrchu, nedopaluje.

Životnost tekutého kaučuku je 20 let nebo déle a v případě potřeby lze takovou plochu rychle opravit. Kombinuje se dobře vodou ředitelnými barvami, takže si můžete zvolit barvu, která bude odpovídat celkovému designu budovy.

Masticová střecha

Mastiková střecha má v podstatě bitumenové pojivo. Udržuje vodotěsnost při teplotách od -50 do +120 o C a může být použita jako základní nátěr nebo pro opravu stávající střechy.

Existují tyto druhy masticové střechy:

  • zesílená - sestává z 3-4 vrstev tmelu, který je vyztužen skleněnými vlákny, skleněnými vlákny nebo skleněnými vlákny;
  • nezpevněná - bitumenová emulze, potažená tmelovou vrstvou až do tloušťky 10 mm;
  • kombinované - tmel působí jako spodní vrstva a na něj jsou přilepeny válcované materiály. To umožňuje použít levnější součásti.

Nezpevněná a zesílená masticová střecha nahoře je pokrytá jemným štěrkem nebo nátěrem.

Po pokládce masticové střechy pokropené jemným štěrkem nebo lakem

Doporučený počet vrstev tmelů a výztužných materiálů se bude lišit v závislosti na sklonu střechy:

  • od 2,5 do 10 ° - je nutné aplikovat 3 vrstvy tmelu, 2 vrstvy vyztužujícího materiálu a 1 vrstvu štěrku;
  • od 10 do 15 o - 2 vrstvy masticu, 2 vyztužující vrstvy a 1 vrstva štěrku;
  • od 15 do 25 o - 3 vrstvy tmelu, 2 vrstvy vyztužujícího materiálu a 1 vrstvu barvy.

Tekuté sklo pro zakrytí střechy

Tekuté sklo je vodný roztok draselných nebo sodných křemičitanů. Výsledkem je průsvitná kompozice, která po nanesení na povrch vytváří silný a vlhkost odolný film.

Sodné tekuté sklo zajišťuje spolehlivou vodotěsnost a požární odolnost. Sklovité sklo poskytuje vysokou odolnost proti negativním vlivům deště, sněhu a kyselin.

Tekuté sklo zajišťuje nejen hydroizolaci, ale také požární ochranu střechy

Při provádění hydroizolace střechy kapalným sklem získává následující vlastnosti:

  • chemická odolnost;
  • zvýšená hustota v důsledku vyplnění všech dutin a trhlin s tekutým sklem;
  • ochrana před plísní, požárem a vlhkostí.

K pokrytí střechy kapalným sklem lze použít tyto formy:

  1. Penetrující. Tekuté sklo se zředí vodou v poměru 1:10, poté se na střechu aplikuje několik vrstev štětcem nebo stříkací pistolí. K vyschnutí každé vrstvy trvá 3-5 hodin a její tloušťka může být od 2 do 20 mm.
  2. Rychlé řešení. Chcete-li jej vytvořit, použijte cementové, pískové a kapalné sklo. Přítomnost kapalného skla umožňuje dvakrát zvýšit polymeraci kompozice a je velmi odolná. Tento roztok se aplikuje sprejem. Tato metoda umožňuje rychle a přesně odstranit úniky a poškození střechy.

Hydroizolace střechy kapalným sklem má následující výhody:

  • trvanlivý a vodotěsný nátěr;
  • nízké náklady;
  • malá spotřeba materiálů.

Jedním z nevýhod použití kapalného skla je jeho rychlá krystalizace při smíchání s cementem. Navíc k ochraně silikátové hydroizolace je nutné dodatečně rolovat materiály, které ji ochrání před poškozením a vyluhováním vodou.

Střecha je asfaltová a polymerní

V poslední době má stavební trh zastřešení z bitumenového polymeru. Existuje široký výběr takovýchto materiálů, domácí i zahraniční, jako jsou BLEM-20, BAEM (Rusko), BEM-T (Ukrajina), Kerakozhd (Finsko) a Mekopren (Francie).

Bitumen-polymerový tmel udržuje své vlastnosti při teplotách od -50 do +120 stupňů

V závislosti na typu může materiál také odolat teplotám od -50 do +120 o C. Ve srovnání s běžnými asfaltovými tmely má polymerový bitumenový povlak několik výhod:

  • lze aplikovat na mokré bázi;
  • má vyšší přilnavost k různým materiálům;
  • požáru a výbuchu.

Kromě toho, že polymerní asfaltová tmely se používají k hydroizolaci střech budov pro různé účely, slouží také k izolaci základů, balkónů, sklepů a sklepů, stejně jako k ochraně proti korozi zařízení.

Zařízení střechy pod tekoucí střechou, zejména izolace

I když kapalná střecha může být uspořádána na různých podkladech, ale nejčastěji je vyrobena na železobetonových deskách, které mají plochý povrch. Pro zlepšení adheze v některých případech mohou být desky opatřeny základovou pískově-cementovou maltou. Tmel může být aplikován s nebo bez vyztužující vrstvy. Tloušťka každé vrstvy takové střechy je asi 2 mm. Chcete-li použít další vrstvu, musíte počkat, dokud nebude předchozí vrstva suchá.

Výztuž lze provádět po celém povrchu střechy nebo pouze v místech kamení a opěrek. Někteří výrobci doporučují primární podklad před aplikací kapaliny. Pokud tomu tak je, pak se základní nátěr obvykle prodává se základním materiálem. Pokud si je zakoupíte samostatně, musíte si vybrat základ (primer), který je kompatibilní s kapalinou.

Za účelem další ochrany střechy před negativním ultrafialovým zářením můžete použít vrchní nátěr na bázi hliníku. Levnější možností je použití jemného štěrku.

Střešní kryt pro střechu kapalné střechy se skládá z následujících materiálů:

  • parotěsná fólie;
  • izolace;
  • ochranný kryt;
  • primer (primer);
  • výztužná vrstva;
  • hlavní materiál;
  • ochrannou vrstvu. Kapalná střešní krytina může být použita jak na stávajícím povlaku, tak na nové střeše.

Pokud potřebujete izolovat střechu před aplikací tekuté střechy, položte izolační materiál. Může to být pěna, minerální vlna, expandovaná hlína apod. Po montáži izolace je uzavřena cementovým potěrem a po vysušení se aplikuje tekutá střecha. Nyní existují moderní tekuté izolace, které se nanášejí na základnu střechy a vytvářejí bezproblémový povrch odolný proti vlhkosti.

Samostatné použití tekuté střechy

Pokud se rozhodnete pokrýt střechu s tekutou střechou, pak s tím není nic komplikovaného. Pro kvalitu této práce je nutné se seznámit s technologií a sekvencí všech procesů, získat veškeré potřebné materiály a nástroje.

Existuje několik způsobů, jak takové povlakování aplikovat:

  1. Hromadná metoda. Povrch střechy je pokryt bitumenovou emulzí, jejíž vrstva by měla být 1-2 mm. V dalším kroku se na střechu aplikuje tekutá guma na malé části, po které se rozděluje štětcem nebo válečkem a dosáhne se tloušťky vrstvy 2-3 mm. Druhou vrstvu lze aplikovat po 5-10 minutách. Tato metoda umožňuje pokrýt ploché střechy, ale u konstrukcí s velkým sklonem to neplatí.
  2. Barvení. Vytvořte roztok obsahující 30% vody a 70% tekuté gumy, poté je na povrch nanesen válečkem nebo kartáčem. Musíme počkat několik hodin, aby byla úplně suchá. Druhá vrstva je aplikována kolmo k první vrstvě 2-3 mm bez ředění kaučukem. Tato technologie je vhodná jak pro malé plochy, tak i pro střechy s velkým sklonem.
  3. Stříkání Pro provedení práce je použita speciální jednotka, do které je připojen zásobník s kapalným kaučukem a chloridem vápenatým. Toto řešení umožňuje rychle a efektivně nanášet materiál s vrstvou 2-4 mm. Zařízení pro postřikování mohou pracovat na benzinu nebo ze sítě, pomocí něho lze kapalnou gumu aplikovat na šikmé a ploché střechy, které mají velkou plochu.

Požadované nástroje

Abyste způsobili tekutou střechu, potřebujete následující zařízení:

  • štětec nebo válec; Při nanášení kapaliny na střechu ručně pomocí štětce nebo válečku
  • speciální zařízení pro aplikaci metody bezvzduchového postřiku; Pro umístění tekuté střechy na velké plochy se používá speciální zařízení, které může pracovat s benzínem nebo elektřinou
  • respirátory a brýle; Respirátor a brýle jsou nezbytné pro osobní bezpečnost.
  • kostýmní malíř. Ochranný oblek je nezbytný k ochraně oděvu před vniknutím tekuté gumy.

Video: instalace pro aplikaci kapalné gumy

Technologie pokrytí kapalinou

Abyste mohli rychle a efektivně aplikovat kapalinu, musíte použít speciální zařízení. Má sprej, ve kterém jsou smíchány dvě složky a připravená kompozice je dodávána na povrch. Vzhledem k tomu, že náklady na takové vybavení jsou vysoké, neměli byste si je koupit, bude mnohem levnější je si je pronajmout.

Pracovní postup se skládá z následujících kroků:

  1. Příprava povrchu. V této fázi odstraňte všechny velké trosky ze střechy metlou nebo koštětem a pak je ošetřete průmyslovým vysavačem. V případě těžkého znečištění můžete použít umyvadlo, ale pak budete muset počkat, dokud nebude střecha vysušena. Povrch je zbavený nečistot.
  2. Základní nátěr. Vyčištěná báze se pokryje základním nátěrem (primerem). Aplikuje se v bohaté vrstvě a rovnoměrně se rozděluje po celém povrchu tak, aby nedošlo k přebytku. Pokud je střecha pokrytá válcovaným materiálem, nepoužívá se. Základní nátěr rovnoměrně rozložený po celém povrchu.
  3. Sušení základny. Žádné další práce nelze provést, dokud není základna zcela suchá. Může trvat asi jeden den, vše závisí na tloušťce základní vrstvy a teplotě okolí.
  4. Příprava zařízení. Pokud jste si pronajali jednotku nebo si ji koupili, přečtěte si pokyny. Poté připojte hadice, rozprašovač a nádoby kapalným kaučukem a chloridem vápenatým. Zvažte, že většina těchto instalací funguje od 380 V, takže potřebujete najít místo pro připojení k síti. Rozprašovač a hadice jsou připojeny k kompresoru a připojeny k síti.
  5. Těsnění spojů a spojů. Pro zpevnění kloubů a opěrek upevněte vyztužovací pásku.
    Všechna připojení a kamarádi jsou vyztužena vyztužovací páskou.
  6. Zpracování kloubů. Nejprve se kompozice aplikuje na spoj a spoje ze vzdálenosti 10-15 cm od jejich povrchu. Všechny klouby jsou kvalitativně ošetřeny tekutou gumou a způsobují to ze vzdálenosti 10-15 cm
  7. Kreslení první vrstvy. Po celé ploše střechy je aplikována první vrstva kapalné střechy. Je nutné stříkat malý úhel ve vzdálenosti 30-40 cm od základny a provádět pohyby vpravo a vlevo, přičemž se vždy jede o 1 až 1,5 metru. Aplikujte tekutou gumu na hlavní povrch by měl být v úhlu od vzdálenosti 30-40 cm
  8. Kreslení druhé vrstvy. Pokud se nepoužívají výztužné materiály, použije se druhá vrstva během 10-15 minut. Po uplynutí několika dnů od počátečního zpracování a usazování prachu na povrchu musí být substrát dále odmaštěn, aby byla zajištěna maximální přilnavost. První vrstva kapalné střechy je šedá a druhá je bílá. To je způsobeno tím, že poslední vrstva je dokončena, takže je více esteticky atraktivní a dražší, neexistují žádné jiné rozdíly mezi nimi. Druhá vrstva se aplikuje 10-15 minut po postřiku první
  9. Sušení povrchu. Je nutné dát čas, aby povrch vysušil, můžete jít po druhém dni. Povrch by měl vysušit, po dni, kdy se na něj můžete vydat

Video: proces aplikování kapalné střechy pomocí speciálního zařízení

Oprava střechy kapalné střechy

Tento materiál lze použít k opravě střechy, která byla dříve ošetřena tekutou střechou, nebo povrchy pokryté válcovanými nebo jinými materiály.

Kapalná střecha dokáže opravit všechny materiály

Kapalná střecha umožňuje vytvářet bezešvé potahy, které nepotřebují mechanické upevnění. Další výhodou je, že tento materiál je aplikován v nejméně dvou vrstvách, zatímco musí být v kontrastních barvách. To eliminuje možnost přeskakování, takže získáte jednotný a vysoce kvalitní povlak.

Kapalná střecha dokáže efektivně opravit místo křižovatky a kamarádů. Je obtížné zajistit těsnost pomocí válcovaných materiálů. Dobrá pružnost kapalné střechy jak při vysokých, tak při nízkých teplotách, stejně jako protipožární bezpečnost, činí tento materiál optimální pro opravy.

Klouby a spojky je třeba dobře namazat kapalnou gumou, pak získáte hladký a vzduchotěsný nátěr, který je ve své kvalitě vynikající pro všechny materiály s rolí

Pokud byla střecha předtím pokrytá tekutou střechou, a pak ji opravit, postačí vyčistit povrch a poté nanést novou vrstvu. Vysoká přilnavost umožňuje použití tohoto materiálu pro opravu střechy z téměř jakéhokoli materiálu.

Pokud je starý povlak v normálním stavu, pak je odstraněn zbytky, po kterém je aplikována vrstva tekuté střechy. V případě potřeby může být povrch zcela nebo částečně zesílen. Pokud je starý povlak ve špatném stavu, musí být zcela odstraněn a vytvořit novou tekutou střechu.

Video: pomocí kapaliny pro opravu střechy

Tekutá guma je optimální střešní krytina, která se používá pro všechny typy střech. Může být použita jako samostatné nebo dodatečné pokrytí, což dále zvyšuje jeho popularitu. Střecha kapalné střechy získá spolehlivou a vysoce kvalitní ochranu před deštěm, sněhem a sluncem a bude sloužit více než dvanáct let. V případě poškození takového povlaku stačí použít další vrstvu, aby se její původní vlastnosti zcela obnovily.

Obchodní fórum

Nová technologie opravy střech

dikam 16. září 2010

lehiy13 16. září 2010

dikam 16. září 2010

prostor25 16. září 2010

Co je to (zařízení, spotřební materiál, náhradní díly)? Cena 1 m2?

..Sledovat toto téma v létě Velmi drahé, dokonce i nepřiměřeně drahé Suroviny / nebo spíše komponenty / importy.
..V srpnu takové koně ukradnou střechu od 2500 čtverečních čtverečních se svými novými technologiemi, jenom tady je to obtížná střecha, nic se v příštím roce obrátí na mě pozinkované švové desky, to je přesně MEMBRANE.Ne jediný otvor na koberci. Věčný.

dikam 16. září 2010

Spíše vhodné pro ploché střechy (garáže, obchody). Může být relevantní při opravách střech pokrytých válcovanými materiály.


Post byl upravenýMaryna: 16. září 2010 - 13:48

lehiy13 16. září 2010

dikam 16. září 2010

Rychle se podíval do nete. Který je lepší: UJK-1 nebo UJK-2? Řekněte o mycím zařízení a další péči.


Nejvýhodnější je zakoupit instalaci UZHK-2, je to dvoukanálové a umožňuje použití dvoukomponentních hydroizolačních systémů pro rychlé vytvrzení, jak dovezené, tak domácí. Mají nejlepší provozní vlastnosti.
Na konci pracovního posunu se instalace myje čerpáním motorové nafty (motorová nafta) a trysky se doplňují v rozpouštědle.

Avalas 17. září 2010

prostor25 17 září 2010

vodotěsnost (nepsám jméno) 70m2 - 1500 rublů => 1m2 = 21 rublů

Rubemast KHP - 36 rublů / m2 Z rubriky rubemast HKP - 42 rublů / m2.Plyn a práce.Je zde taková stavěná střecha.Vyšel jsem čtverec 280-300 rublů bez opravy.Předpokládanou cenu.Ale jsou jen materiály pro 350.

lehiy13 17. září 2010

prostor25 17 září 2010

Co se týče cen, rád bych srovnal cenu zaplacenou zákazníkem a nikoli cenu materiálu.

..Napsal jsem odhadovanou cenu s DPH, což je 280-300.Toto číslo je Zack a platí.

dikam 17. září 2010

lehiy13 17. září 2010

..Napsal jsem odhadovanou cenu s DPH, což je 280-300.Toto číslo je Zack a platí.

Současně jsme odpovědi napsali.

lehiy13 17. září 2010

dikam 17. září 2010

Obecně jsem se podíval na nete doporučení výrobců samotného tmelu. Je nutné důkladně vyčistit a odmastit povrch, teplotní omezení jsou poměrně citlivá.


Doporučení výrobců dvoukomponentních materiálů z tekutého (studeného) střešního systému pro přípravu povrchu před jejich aplikací:

lehiy13 17. září 2010

Avalas 19. září 2010

Jsem toho názoru, že volba metody a materiálu závisí výlučně na terénu, počtu technických bodů a podmínkách provozu střechy. Příklad provozních podmínek lze nazvat plochou střechou skladu, připojenou nebo zabudovanou do výškové budovy 1 podlaží. Láhve, kusy dřeva, kusy železa, fragmenty cihel letí z oken na střeše a narazí na podlahu. V létě se tento šrot zahřívá a vloží do povlaku. Bylo by zajímavé porovnat, co je v tomto případě lepší: stříkání nebo rolování.

Bojíte se počátečních nákladů na použití tekuté střechy? Porovnejme, kolik opravíte tradiční střechy: Střešní materiály skupiny "střešní krytiny" v našich klimatických podmínkách ztrácejí svou hlavní funkci - hydroizolaci za 3-5 let. Válcované překrývající asfaltové minerály na nepatrných podkladech mohou sloužit asi 10 let. Studené (kapalné) střechy slouží 20 let.
Souhlasím s tím, že s nevědomostí o nových materiálech a technologiích, obyčejný spotřebitel ve skutečnosti - místo toho, aby vynaložil peníze jednou za 20 let, se rozhodl pro méně nákladné jednorázové náklady na ruberoidní střechu. Skutečnost, že se "jednou" ukládá, se spotřebiteli trochu netrápí, hlavním úkolem je "levné" - a za 3-5 let. Kromě toho, pokud máte plochou střechu a rozhodnete se udělat zásadní opravu, budete muset odstranit veškerý starý kryt a to jsou peníze. Tekuté zastřešení lze aplikovat na starou vrstvu a na svislé plochy!


Kolik je břidlice a zinek?
nejvíce ve tekuté střeše dělá "galaktický rozprašovač" 70 a více tisíc r, kde hledat specialistu na tuto jednotku a kolik jí bude muset zaplatit?

Při přípravě povrchu se odstraňuje, čistí z maltových skvrn, špíny, mastnoty. V těchto operacích se používají vlasy a zvlhčovací kartáče; hadry namočené v benzinu, aceton; stlačený vzduch. Před nanesením musí být podklad opatrně opatřen základním nátěrem.


Zvažovali jste dodatečné náklady na instalaci fotoaparátu s kulometem? pracovníci mají špatný zvyk kouřit hodně a házet cigarety na benzín, co bych měl sledovat a střílet je? spálit celý dům v zadku

Je zakázáno aplikovat povlak během deště nebo sněžení, pokud existuje nebezpečí srážek na základně (na střeše nejsou žádné ochranné stany)


Dobře, najme šaman, odjede mraky.

lehiy13 19. září 2010

břidlice a otsinkofka

Jedná se o ploché a obtížně odlehlé střechy.

dikam 19. září 2010


Pokud jde o přípravu základny pro použití, benzin (aceton) se používá pouze k odstranění tukových skvrn (olejů) - souhlasí s tím, že jsou vzácné. Ve většině případů stačí odstranit střechu (se vzduchem pod tlakem) a poté se přitlačí složka A - není hořlavý a neškodný.
Instalace pro aplikaci kapalné (studené) střechy obsluhuje dva pracovníci, není to obtížné pracovat - to je podobné použití barvy z airbrush.
Náklady na instalaci UZhK-2 je asi 70 tr., Import je asi 150-200 tr., Budete souhlasit s tím, že jeho náklady jsou mnohem nižší než import instalace.

lehiy13 19. září 2010

dikam 20. září 2010

dikam, marně jste se zaměřili na střechu. Přístroj bude mít další použití, například vodotěsnost základny. Možná, že lodě mohou být zapečetěny místo dehtu. Co jiného?


Instalace UJK-2 lze použít pro:
hydroizolace koupelen, koupelny, balkónů, různých betonových konstrukcí - nádrží, dolů, těch místností atd.
Vysoké antikorozní vlastnosti kapalné gumy umožňují použití pro zpracování různých kovových nádob, konstrukcí a konstrukcí. Mohou to být palivové nádrže čerpacích stanic, různé sklady, potrubí, lodě, dna vozidel, podlahy přívěsů, stěžně, sloupy a mnoho dalšího.
Přilnavost materiálu je taková, že lze aplikovat dokonce i na sklo. Vysoká tixotropie umožňuje nejen zpracování vodorovných, ale i vertikálních povrchů. Povlak po vysušení lze lakovat v různých barvách.
K dispozici jsou různé formulace (vhodné pro aplikaci přes instalaci) s různými vlastnostmi, takže instalace může být použita pro různé účely.
Jedním ze způsobů, které nabízíme, je výroba karbamidové pěny, v tomto případě je instalace doplněna externím mixérem. Močovinová pěna je vynikající izolační materiál. Při plnění tohoto materiálu vnitřními otvory stěn nebo ohřevem domu venku v nevytápěné místnosti nebudete zmrznout ani při nejtěžších mrazech, ačkoli v tloušťce 5 cm bude místnost ještě třeba ohřívat například olejovým ohřívačem. Koeficient přenosu tepla pěticentimetrové karbamidové pěnové vložky je přibližně stejný jako tenká cihlová zeď o tloušťce 90 cm. Při požáru karbamidová pěna nehoří. Dokonce i když roztavený kov klesne na něj, nezapálí - začne se pomalu odpařovat a jeho odpařování je prakticky netoxické. Další výhodou je, že se mu nelíbí hlodavci, kteří dokáží většinu izolantů přeměnit na prach. Pro výrobu močovinové pěny vyrábíme specializovanou jednotku UPKP-1 nebo UPKP-2.

prostor25 20 září 2010

Instalace UJK-2 lze použít pro:
hydroizolace koupelen, koupelny, balkónů, různých betonových konstrukcí - nádrží, dolů, těch místností atd.
Vysoké antikorozní vlastnosti kapalné gumy umožňují použití pro zpracování různých kovových nádob, konstrukcí a konstrukcí. Mohou to být palivové nádrže čerpacích stanic, různé sklady, potrubí, lodě, dna vozidel, podlahy přívěsů, stěžně, sloupy a mnoho dalšího.
Přilnavost materiálu je taková, že lze aplikovat dokonce i na sklo. Vysoká tixotropie umožňuje nejen zpracování vodorovných, ale i vertikálních povrchů. Povlak po vysušení lze lakovat v různých barvách.
K dispozici jsou různé formulace (vhodné pro aplikaci přes instalaci) s různými vlastnostmi, takže instalace může být použita pro různé účely.
Jedním ze způsobů, které nabízíme, je výroba karbamidové pěny, v tomto případě je instalace doplněna externím mixérem. Močovinová pěna je vynikající izolační materiál. Při plnění tohoto materiálu vnitřními otvory stěn nebo ohřevem domu venku v nevytápěné místnosti nebudete zmrznout ani při nejtěžších mrazech, ačkoli v tloušťce 5 cm bude místnost ještě třeba ohřívat například olejovým ohřívačem. Koeficient přenosu tepla pěticentimetrové karbamidové pěnové vložky je přibližně stejný jako tenká cihlová zeď o tloušťce 90 cm. Při požáru karbamidová pěna nehoří. Dokonce i když roztavený kov klesne na něj, nezapálí - začne se pomalu odpařovat a jeho odpařování je prakticky netoxické. Další výhodou je, že se mu nelíbí hlodavci, kteří dokáží většinu izolantů přeměnit na prach. Pro výrobu močovinové pěny vyrábíme specializovanou jednotku UPKP-1 nebo UPKP-2.

..Dobrá reklama.. Pojď, vzdělávejte dál..

dikam 20. září 2010

prostor25 20 září 2010

Pro porovnání: průměrná životnost plechových střešních materiálů je téměř stejná (černá ocel s jednolůžkovými střechami - 20 let, pozinkovaná - 25 let, azbestocementová vlnitá deska - břidlice) - 30 let.
Nevýhody zastřešení azbestocementu (břidlice). Asbesto-cementová střecha ztrácí v průběhu času své vodotěsné vlastnosti. Jeho vnější povrch se zvětší. Okraje plechů se snadno odštěpují a oddělují (zejména v podélném směru v azbestocementových vlnitých plátech). Taková střecha na stínovaných plochách je často pokryta lišejníky.
Současně nezapomeňte, že pro instalaci uvedených střech je nutné postavit obreshotku se sklonem více než 20% (optimální sklon střechy je 20 °, 45 °), což je další investice času na peníze.

..Přesto továrny, které vyrábějí střešní materiály a povrchy, rozšiřují a pracují. I když se zdá, že vaše sprejová kaučuk by měla zabít jako třídu měkkou a rovnou střechu..
. Jako skutečný manažer snižujete zásluhy konkurenčního produktu a zveličujete své dobré spotřebitelské kvality. Jděte do jakékoliv vesnice - stále existují střechy se záhybem ve věku 50-60 let. A vy jste 20 let. A záhyb dává přesně membránu, v střeše není jediný otvor. To je střecha pro všechny časy.

Tekutá guma pro hydroizolaci: recenze o materiálu + vlastnosti aplikace

K uspořádání střechy dnes již od počátku existují spíše vážné požadavky: vytvořit vlhkost nepropouštějící povlak, který snadno zopakuje tvar střechy, odolává ultrafialovým paprskům a špatnému počasí. A mezi všemi výrobky nabízenými na trhu je moderní tekutá guma pro hydroizolaci považována za jednu z nejspolehlivějších - jedinečný funkční materiál, který vytváří nepropustnou skořápku na různých objektech.

A pokud jste o tom nic neslyšeli, rádi vám poskytneme nejnovější informace!

Obsah

Výhody a nevýhody inovací

Podívejme se nejprve na to, co přesně je střešní kapalina a jak jednoduché nebo komplikované je její instalace:

Vysoká přilnavost k základně má zásadní význam. Pokud dojde k náhodnému proniknutí vody pod takový povlak, nesmí se nalít pod ním. Pokud mluvíme o membráně, tak to bohužel bude a samotná membrána v tomto okamžiku nedovolí uschnout vlhkost, protože bude to neúmyslně chránit před sluncem.

Ale kapalná kaučuk tvoří pevnou fólii, která je pevně spojena se střechou a pod ní nesmí být žádné vodní čočky. Samozřejmě, pokud jste plně dodržovali tuto technologii.

Jedná se o kaučuk, který se později nazývá inovativním materiálem, který má jedinečnou roztažnost až do 1650%: v praxi se takový film o průměru 5 cm ukáže až na 80 cm! Co je pro střechu cenné? Jakýkoliv sotva viditelný pohyb oka střechy nebude schopen poškodit izolační koberec, a dokonce i malá trhlina se utahuje sama.

Tekutá guma je také vhodná pro antikorozní ochranu dřevěných, kovových a betonových střech. Na rozdíl od obvyklého asfaltu je tekutá kaučuk rozprašována studenou metodou a poměrně rychle tvoří integrální bezproblémovou membránu na povrchu střechy s vysokou přilnavostí k téměř jakémukoli materiálu. A nakonec získáme cenné vlastnosti kapalné střechy:

  • výroba absolutního plynu, vody a páry;
  • vysoká odolnost proti ultrafialovému a ozónovému dešti;
  • lehká váha (téměř 4krát menší než u rolovacích materiálů).
  • schopnost odolat tepelnému namáhání a agresivnímu prostředí;
  • požární bezpečnost a netoxicita;
  • zachování jeho struktury po celou dobu jeho života;
  • Inteligentní paměť, když materiál sám utáhne náhodné díry!

Další kapalná pryž se nazývá "stříkaná". Pokud byla tekutá kaučuk vyrobena podle známých mezinárodních environmentálních norem, nebude obsahovat těkavé látky a rozpouštědla, a proto nevyvolá žádný nepříjemný zápach.

Tekutá kaučuk má opravdu úžasnou elasticitu a i v průběhu let zůstává pevnost v tahu vysoká. Starší taková střecha, tím tvrdší se stává, ale současně dochází k zachování elasticity a povlak se neodlupuje a nerozpadá.

Díky tomu poskytuje tekutá gumová střecha záruku 20 let. Samozřejmě, tekutý kaučuk vás bude stát víc než mnoho jiných zastřešení, ale trvá déle než oni. Otázka ekonomické proveditelnosti takového nákupu proto není tak jednoduchá!

Pro srovnání, v případě použití hydroizolace rolí na 1000 m 2, vyplynulo 10 000 metrů spojů. Stručně řečeno, až 10 kilometrů nebezpečných míst, nemluvě o náhodných vadách.

Na rozdíl od konvenčních tmelů a střešních plstí, jakékoliv poškození tekuté gumy je zpožděno samo o sobě:

Dalším důležitým plusem je skutečnost, že tekutá kaučuk nikdy není zničena vibracemi. To je důvod, proč dobře známá pryž je správně nazývána "inteligentním" stavebním materiálem. Taková střecha byla úspěšně používána na Západě několik desetiletí!

Zde je například zábavné video o tom, jak je vytvořena střídavá střecha, kde první a nejdůležitější vrstva je kapalná pryž:

Za cenu této kapaliny je často pryž srovnávána se šindelovými pásy, protože a životnost zde je téměř stejná.

Ti, kteří již testovali pevnost gumové střechy, se shodují, že pokrytí střechy rolovacími materiály rok co rok nepřináší žádné výhody, zatímco stačí, abyste se vyzbrojili válečkem a vysoce kvalitními směsemi.

Proč existují špatné recenze?

Bohužel mezi profesionálními střešiteli se často vyskytl názor, že kapalina není absolutně vhodná k hydroizolaci střechy. A v důsledku těchto prací proudí více než 80% kloubů.

Ale pojďme se vypořádat s tímto konceptem. Ve skutečnosti pod tekutou gumou často vyplývá širší koncept, než by měl být, a je určen pro masový spotřebitel. Tekutá kaučuk se často nazývá jakýmkoliv tmelem, který se jí podobá a splňuje následující kritéria: vodotěsný, elastický a schopný protažení.

A často tento střešní materiál nemá nic společného s vlastním kaučukem, který je vyroben z pryže. Proto by bylo správné nazývat takovým materiálem bezproblémovou rozprašovanou hydroizolaci, jak se výrobci snažili dělat, ale tento termín se mezi obyčejnými lidmi nezakrýval.

Jedním z nejčastějších chyb je například předpokládat, že tekutá pryž je směs bitumenu a latexu. Navíc i samotní výrobci dokáží tvrdit, že vyrábějí přesně "tekutou gumu", aby přilákali potenciální kupce.

A ano, taková kompozice je velmi odolná vůči ultrafialovému záření. Kromě toho ve svých reklamách ukazuje, jak je takový kaučuk snadno odstraněn z povrchu ve formě filmu! O jaké adheze pak můžeme mluvit?

Tato tekutá kaučuk neteče ze střechy ani v extrémních teplotách a nedrží se v chladu, naštěstí již existuje úspěšná zkušenost s použitím tekuté gumy v Yakutia. Tekutá kaučuk není ve věku jako bitumen, protože tam je speciální polymer, ale neumožňuje odpařování esenciálních olejů. Díky tomu taková střecha slouží nejméně 20 let:

Kromě toho byla tekutá pryž původně vyvinuta v zahraničí, kde požadavky na požární bezpečnost a ekologii patří k nejvyšším. Proto jsou dovezené analogy bezpečné pro lidi a rostliny, nehořlavé a netoxické. Tolik, že jsou dokonce vhodné pro uspořádání umělého rybníka a zásobníku pitné vody.

Neměli byste také zaměňovat kapalný kaučuk pro zastřešení takovým spíše úzce zaměřeným produktem jako Plasti Dip a jeho analogy. Toto je opravdu tekutá pryž, ale je určena pouze pro automobily a není vhodná pro zastřešení. Ano, tato pryž je snadno odstraněna tenkým filmem, protože nepotřebuje vážnou přilnavost.

Někdy je také uvedeno, že při přípravě kapalného kaučuku pro střešní solný roztok se používá, jehož proudy pak zůstanou na střeše. Ve skutečnosti v některých gumových značkách existuje opravdu sůl, která se zředí na 1/100 - zcela bezvýznamná. Gumová střecha nemá žádné složky, které se mohou rozpouštět ve vodě. To je zcela odlišné od populární gumové barvy, věnujte pozornost!

Přehled trhu - které výrobky jsou důvěryhodné?

Různí výrobci mají svůj vlastní názor na složení kapalného kaučuku, který také určí konečnou kvalitu. Na domácím trhu jsou tekuté gumy, konkrétně to, co z nich znamenají, zastoupeny čtyřmi společnostmi: Technoprok, Germtechno, Germpromstroy a Well-C Technologies. Tito jsou oficiální distributoři kapalných kaučuků, Pazkar, Huske a Premium Liquid Rubber.

Tekutá kaučuk z kapalné gumy je elastomerní vodní emulze na bázi ropy a speciálních polymerů.

Jedním z nejoblíbenějších ruských vývojů v této oblasti je kapalná guma Profix a Syntomast:

Značka kapalného kaučuku Syntomast je vyvinutá jako inovativní povlak založený na polymerech, které jsou nejvíce odolné vůči atmosférickým podmínkám a agresivnímu prostředí. Současně se tyto tmely vyrábějí v barvě a jsou velmi oblíbené, protože široký barevný gamut je ceněn především designéry.

A ti často určují, jaký materiál bude použit. Ve skutečnosti Syntomast Roof je hustá pasta na bázi vody, která se dodává v objemech od 20 do 200 litrů, ve formě červené, béžové, modré, bílé, zelené a černé.

Druhá známá domácí značka dvoukomponentní kapaliny - Profix. Byl vyvinut, jak říkají, "od základů až po střechu".

Tekutá guma GPSpraykote, doporučená pro objekty ruského ministerstva obrany, je také známá svými vynikajícími vlastnostmi. Vyrábí se na bázi emulze polymer-bitumenová voda, proto se aplikuje za studena za použití postřikovače. Odlišuje se od ostatních analogů vlastností okamžitého vytvrzení.

Dobré recenze lze slyšet o domácí tekuté gumové tekuté pryži, která je vyráběna dováženými technologiemi. Je založen na vodné emulzi purifikovaných modifikovaných asfaltů a polymerů, které dobře chrání povlak proti agresivním médiím a ultrafialovému záření.

Fluidní pryž "Element" získává také svou popularitu. Tento materiál je založen na modifikovaném kaučuku, který vytváří nano-robot ve výrobních podmínkách.

A konečně další populární produkt. Společnost Technoprok nedávno dovážila svůj kapalný kaučuk ze zahraničí, ale nyní začala samostatně vyrábět v Rusku. Kromě toho, pokud si myslíte, že recenze, poměrně vysoké kvality. Jediný rozdíl od importovaných protějšků pouze v tom, že tento povlak po vysušení na dotek je tužší. Mimochodem, v lidu Technoprok je často srovnáván s izraelskou kapalnou gumou Rapidflex, protože jsou ve svých vlastnostech skutečně podobné.

Vlastnosti aplikace na povrch

Nejcennější výhodou tekuté gumy pro stavebníky je to, že je snadné aplikovat na všechny střešní materiály jak horizontálně, tak vertikálně. Při práci na nebezpečných výškách je to docela cenný okamžik.

A na těch nejobtížnějších místech, kde obvykle musíte vytesat něco z kusů stejné role nebo šindelů, stačí jen poslat proud. Navíc se kapalná guma může nanášet na beton, na kámen a dokonce i na dřevo.

Pro aplikaci kapalného kaučuku speciálně na střechu je dostačující minimální příprava: povrch musí být čistý a suchý.

Celý proces rozprašování pryže je rychlý, tým se podaří zpracovat více než 1000 čtverečních metrů denně a současně s ním musí pracovat pouze dva lidé. Způsob hydroizolace střechy závisí na tom, jaký druh kapalné gumy se zabývá: s jednou nebo dvěma složkami.

Jednosložková tekutá pryž

Všechny jednokomponentní tmely jsou vysoce směsí na bázi vody. Obsahují speciální plnidla, barviva, konzervační látky, styrenakrylátové polymery, zahušťovadla a dokonce i odpěňovače.

Mimochodem, poměrně často jednosložková tekutá pryž je dodatečně posypána čedičovou nebo břidlicovou drtí, která ji chrání před slunečním zářením a náhodným mechanickým poškozením při chůzi. A samozřejmě, nikdo ještě nezrušil estetické vlastnosti:

Dvousložková tekutá pryž

Tekutá pryž CBS Synto od firmy "Hydroizolační technologie" - je cenově výhodná tmel pro střechu, přestože má dobrou kvalitu.

Podstatou samotné technologie spočívá v rozprašování bitumen-latexové emulze pomocí speciální vzduchové instalace. V ní se pohybují pod tlakem dvě složky, které se smísí, nanesou na povrch a polymerizují.

Přímo na staveniště je kapalná guma tradičně dodávána v samostatných uzavřených barelů. Dodavatelé dnes používají dovážené nebo domácí zařízení ke stříkání tekuté gumy. Takové zařízení pracuje na benzinovém motoru a je doplněno hadicemi do 150 m.

Díky tomu se zařízení nemusí zdvihat ke střeše:

Objevte něco nového: nejnovější technologie budov vás mohou překvapit!